Last news in Fakti

12 Декември, 2013 16:57 996 0

Цветлин Йовчев: Няма информация за убиеца от „Соло"

  • цветлин йовчев-
  • убиецът от соло-
  • мвр-
  • соло-
  • илиян тодоров

Министърът прогнозива, че скоро ще експулсираме по 200 нелегални емигранти на месец

Цветлин Йовчев: Няма информация за убиеца от „Соло" - 1
Снимка БГНЕС

"Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук, или не." Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод случая с осъдения за двойното убийство до "Соло", който изчезна.

"Ще използваме всички възможности, включително и партньорските ни служби", каза той в коментар на твърденията, че Илиян Тодоров е зад граница и от вчера бе обявен за общодържавно издирване.

Министърът изтъкна, че ще бъдат предприети мерки да няма повече случаи като този с Тодоров.

"Очевидно става дума за системен проблем. Очевидно трябва да се промени нещо, за да не се повтаря това нещо повече. Може би ще трябва да се промени повече от едно нещо. Трябва да променим нещо, за да не се случва това. Аз мисля, че в най-близко бъдеще ще има добри идеи в тази посока, които може да реализираме. След консултации ще се включим активно във формирането на една такава цялостна промяна може би, която да доведе до това повече да не се сблъскваме с такива проблеми", посочи още той.

Вътрешният министър обясни, че след консултации МВР ще се включи активно в цялостна промяна на закона, така че да няма повече такива случаи. Според него това не се случва за първи път, но не може да се посочи конкретно някой, който не си е изпълнил задълженията.

По отношение на проверката във връзка с договорите, сключвани от СДВР, Йовчев заяви, че ще продължи до средата на януари, след което резултатите от нея трябва да бъдат представени публично. За някои ще има дисциплинарни наказания, а за други данните ще бъдат предоставени на прокуратурата за търсене на наказателна отговорност, уточни Йовчев.

Скоро ще достигнем нива до 200 експулсирани нелегални емигранти на месец, съобщи пред събралите се журналисти Йовчев. Осем души са изведени принудително към днешна дата през 2013 година заради опасения, че са свързани с терористични организации, а още 40 представляват заплаха за националната сигурност и също са експулсирани. Процесът по експулсиране върви, гарантира вътрешният министър.

Министърът на вътрешните работи заяви, че продължава работата по случая с простреляния човек в столичния квартал "Младост". Извършват се процесуално-следствени действия. Надявам се скоро да имаме резултатите по този случай, заяви той. Министър Йовчев участва днес във връчването на ваучери на стойност 300 лева на децата на загинали полицаи по време на изпълнение на служебния им дълг.

Йовчев участва в десетото коледно издание на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Вътрешният министър е патрон на инициативата.

Той се обърна към децата с думите: „Трябва да помните това, ние винаги ще го помним. Ще бъдем до вас, не сте сами. Коледната дарителска кампания е един от знаците за съпричастност към вас, един малък жест. Радвам се, че тази благотворителна инициатива се превърна в традиция, защото чрез нея поддържаме жив спомена за героизма на вашите родители, на тези достойни хора, дали живота и здравето си за сигурността и спокойствието на българските граждани. В юбилейната десета година на дарителската инициатива искам сърдечно да благодаря на всички, които безкористно помагат на децата на нашите колеги да живеят в атмосфера на приятелство, отзивчивост и солидарност. Инициативи като днешната ни правят по-добри и връщат увереността ни, че сме част от едно по-справедливо и отговорно общество, което пази дълга към децата на героите и умее да им подава ръка”.

Дарители осигуриха по 300 лева ваучери за пазаруване и подаръци за 143-те деца на загинали и пострадали служители на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове