Last news in Fakti

11 Декември, 2013 19:50 2 255 0

Общонационално издирване за осъдения за убийството пред Соло

  • общонационално издирване-
  • осъдения-
  • убийството-
  • илиян тодоров-
  • "соло"

Повече от година не е ясно къде е

Общонационално издирване за осъдения за убийството пред Соло - 1
Снимка: БГНЕС

Илиян Тодоров, който бе осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред клуб "Соло", е обявен тази сутрин за общодържавно издирване. На 4 декември Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно присъдата на Тодоров, но повече от година той не се е явявал на делото и не е ясно къде е, съобщи Правен свят.

Днес изтича 7-дневният срок, в който присъдата трябва да бъде приведена в изпълнение. Окръжна прокуратура Пловдив е била уведомена, че Тодоров има настоящ адрес в града, където живеели негови баба и дядо. Проверката е установила, че осъденият не е на адреса и тази сутрин е бил обявен за общодържавно издирване, обясни говорителят на пловдивската прокуратура Гаврил Гавраилов.

Тодоров не е бил открит и на постоянния си адрес в Перник, а тази сутрин баща му Венцислав Тодоров каза пред "Нова телевизия", че повече от година не се е чувал със сина си и не знае къде е той. Според бащата обаче, Илиян не е напуснал страната, защото има забрана от съда.

Във вторник Илиян Тодоров изненадващо публикува в интернет обръщение до главния прокурор Сотир Цацаров, в което твърди, че истинският убиец на Васил Александров и Кирил Въжаров е на свобода, той го бил видял в нощта на инцидента, но мълчал от страх, защото бил заплашван.

Властите готвят обявяването на Тодоров и за международно издирване. Пред издаване е европейска заповед за ареста му, с която Интерпол също ще се включи в търсенето. МВР засега няма данни Тодоров да е напускал страната.

Той е бил на свобода по решение на Софийския апелативен съд. Дори и след доживотната присъда магистратите са решили, че няма опасност младият мъж да се укрие.

Случаят с изчезването на Тодоров много напомня за ситуацията с осъдените за рекет и изнудване Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, които изчезнаха през май м.г. Както Тодоров, така и Галеви изчакаха окончателните си присъди на свобода, след като на първа инстанция бяха оправдани. Мерките за неотклонение на Галеви бяха най-леките – "подписка", а Тодоров дори бе пуснат без мярка. Още след произнасянето на присъдите на Галеви от ВКС, се говореше, че те вече са напуснали страната и до днес обявяването им за издирване не е довело до тяхното задържане. Близките на жертвите пред клуб "Соло" също изразиха мнение, че Илиян Тодоров е напуснал страната, въпреки че след прочитането на доживотната присъда миналата година, Софийският апелативен съд наложи на Тодоров забрана да напуска страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА