Last news in Fakti

27 Декември, 2013 17:22 3 020 4

Осъденият за убийството пред Соло с ново послание

  • осъденият-
  • убийството-
  • соло-
  • ново-
  • послание

Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойно убийство пред дискотека "Соло", се обяви за невинен в отрито електронно писмо до правосъдния министър Зинаида Златанова.

Тодоров е обявен за общодържавно издирване, след като изчезна преди окончателното решаване на делото срещу него.

В писмото, което е изпратено също така до прокуратурата, ВКС, президенството и медиите, Тодоров твърди, че е публикувал в Youtube два видеозаписа от камери, заснели убийството, съобщи "Дневник".

Такива записи бяха и част от доказателствата по делото срещу него. Съдът, обаче, обяви, че срещу Тодоров има множество други доказателства, сред които и свидетелски показания и че не базира решението на видеозаписите.

Днес в обясненията към записите, Тодоров твърди, че от тях се вижда, че една от свидетелките срещу него е стояла с гръб към случващото се и не би могла да види каквото и да е. От другото видео пък се виждало, че Тодоров си тръгва преди края на побоя.

Той изразява надежда, че "някой магистрат, притежаващ професионален морал, чест и достойнство ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието".
"Къде се съдържат неоспоримите доказателства или в България съдим по хипотези... В заключение бих искал да споделя с вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване", пише Тодоров.

Илиян Тодоров се разприказва едва, след като бе осъден на доживотен затвор и изчезна. По време на процеса той се отказа от правото си да говори пред съда.

Преди около месец Тодоров пусна в Youtube видеообръщение към главния прокурор Сотир Цацаров, в което отново твърдеше, че е невинен, видял кой е убиецът, но мълчал заради заплахи към семейството му.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    0 2 Отговор
    следващото обръщение го направи от брега на незнайно място прегърнал гола мацка хих
  • 2 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Така става като ги пускат преди делото на свобода тези боклуци.
  • 3 EMSKI

    1 0 Отговор
    Смешна държавица
  • 4 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    jalka rabota