Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 08:24 9 188 21

Тома Белев: Хидро-енергийната централа на Дунав между Белене и Никопол е зомби проект

  • тома белев-
  • вец-
  • дунав-
  • белене-
  • никопол-
  • зомби

БАН вече е излизал с доклад срещу това безумие

Тома Белев: Хидро-енергийната централа на Дунав между Белене и Никопол е зомби проект - 1
Снимка: БГНЕС

Има хора, които не са за местата, на които седят. Например шефовете на националните енергийни компании на България и Румъния. Двете дружества искат пари от ЕС за предпроектни проучвания на един зомби проект - хидро-енергийна централа на Дунав между Белене и Никопол.

Това коментира във "Фейсбук" Тома Белев.

Защо зомби? Защото е замислен през 1956 година и с голямо опъване от българската страна е бутан по линия на СИВ до 1990 година.

282 километра дължина, практически до Сърбия, и пристанища при Плевен, гр. Левски и гр.Искър. И залети, ако добре си спомням, 40 населени места и над 500 кв. км. българска земя. ХЕК Никопол - Турну Мъгуреле е накарал БАН да се противопостави на водещата роля на СИВ и да излезе с два доклада срещу това безумие.

Да си служител на държавата и да не си направиш труда да прочетеш малко от малко историята на предложението, дето защитаваш е безотговорно. Впрочем от мрежата виждам, че хрантутници в Министерството на енергетиката се занимават да обсъждат това зомби от 2008 г. насам, т.е. някой 16 години е взимал заплата за глупости.

Аман от калинки!

Спрете да пилеете данъците ни!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    33 10 Отговор
    Важното е да Крадът! Нищо друго не е важно за тия Безродници.
  • 2 Бамбука

    19 4 Отговор
    Няма нужната конкретика за Проекта, затова и описването на епокалиптична картина е неуместна.
  • 3 Ето го -

    51 3 Отговор
    Тома Белев - зеленият милионер, рекетьор, изнудвач, там където може да свири на тънката струна на природата...
  • 4 Тома Белев!! Кажи на живо на тоя ШЕФ

    3 14 Отговор
    На Нек, Кажи му чее Идиот!!
  • 5 Демократ

    25 2 Отговор
    Нали Белене беше същия вид проект - отхвърлен от БАН още в самото начало и 40 години дупка в бюджета с милиарди откраднати пари ,но в сметките на енергийните мафиоти. НРБ продължава неразвитието си. А мостове по Дунав няма, непрекъснати задръствания има на единствения мост. Римляните са изградили 5 моста на тази територия, защото са знаели колко важна е инфраструктурата за развитието на империята.
  • 6 Майора

    41 6 Отговор
    Ако не е Белев ще е Сандов , двамата екомилионери , които ги интересува да спират всякакви проекти от национслно значение , а да попълват тлъстите си сметки! Не стига че 20% от територията на съраната р в "Натура2000" , ами продължсват подмолната си дейност!

    Коментиран от #7

  • 7 замислен

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Майора":

    Бъркаш, в натура е над 33% което е 1/3 от страната - не може да се ползва по никакъв начин а "зелените" вземат пари за всеки декар земя "за наблюдение".
  • 8 Господине, само

    12 0 Отговор
    с приказки не става. Ще си вземат заплати за нищо правене не 16 години, а 1600 години.
  • 9 Този не го пуша, ама...

    6 5 Отговор
    Този не го пуша, ама тук е прав. Румънският бряг е по-нисък и заливната зона там ще е още по-голяма.
  • 10 спартак

    28 3 Отговор
    Корумпиран МРЪСНИК...
    Този проект е екологичен и НЕОБХОДИМ за целият Северен район
    Защо не виждаш циганите как изсичат горите ? Отиди на места и прави протести . ЗАЩО? А?
    НЕГОДНИК - такива псевдо защитници като теб унищожиха България !
  • 11 гост

    28 2 Отговор
    За този проблем има решение от римско време и се нарича заградителни диги !! Хората в Холандия с такива пребориха океана и отвоюваха земя колкото половин България , ама на мрънкача Белев не му изнася !! И то там са по 20-30 метра височина , а тук ще трябват само 2-3 и новото на Дунав ще стане стабилно като на язовир , колкото искат , толкова , няма да има засушавания , спиране на корабоплаване и т.н. !!! Но както казах на Белев не му изнася и се пъне с доклади от тошово време , когато дори не са сънували днешните възможности !!
  • 12 Някой

    19 1 Отговор
    Мнението ми за Това Белев е, че е "зелен талибан", който добре печели от зелени далавери.

    В тази статия няма никаква конкретна информация има само някакви изсмукани от пръсти твърдения.
    За 60 години технологиите за ВЕЦ доста са се развили. Редно е при такива статии да се дава възможност на другата страна да изложи позицията си и да се защити.

    Въпрос колко би вдигнал нивото на река Дунав един съвременен ВЕЦ. А какво би станали при по-голям отток на Дунав... Как ще се отрази глобалното затопляне на река Дунав?
  • 13 Някой

    15 5 Отговор
    Този Тома Белев е "зелен" и еколог, колкото е и камила.

    Не съм чул Тома Белев да има екологични възражения срещу строителството на нови атомни реактори в България. Най-голямата екологична бомба е АЕЦ. А не ВЕЦ, въглищни електроцентрали ... О всякакви замърсители природата може са се очисти сама за 30-40 години. Но от АЕЦ и радиоактивни аварии, не може да се почисти за десетки хиляди години. Пример авариата Чернобил, днес 40 години след аварията екологичната катострофа е със същите мащаби и територии като преди 40 години. И ще продължи да е така още хиляди години.

    Ами Фукишима?
  • 14 Донков

    14 2 Отговор
    Тома Белев е пълен глупак. В новия п роект се предлага мостово съоръжение.Никой няма да прегражда река Дунав.. Не ни трябва и пристанище в Плевен на защото ПЛАМА я няма. Турбините ще бъдат ниско напорни но с голям дебит.
  • 15 акуд

    2 10 Отговор
    този проект никога не трябва да бъде осъществяван Дунав трябва да бъде изкопан за да може да минават по него танкери а не да се правят такива централи които да запечатат Дунав не онези отгоре много вещиците ми се оправят на отворени
  • 16 Васил

    15 2 Отговор
    Белев ще знае най-добре, нали той самият е специалист по зомби проекти
  • 17 Стефан

    6 0 Отговор
    Навремето този проект се обсъждаше на срещите на Т. Живков с Чаушеску. Почти се беше стигнало до решение. В последния момент България се отказа, защото Румъния поиска ние да поемем и половината от разходите за дигите по по-ниския румънски бряг.
  • 18 Иван

    1 0 Отговор
    Могат да се направят примерно 1000 плаващи,понтонни ВЕЦ на р Дунав.
  • 19 Коритар

    6 0 Отговор
    Щом този михлюзин казва това ,значи проекта е читав и трябва да започне да се строи!
  • 20 Цецо

    2 0 Отговор
    Тоя рекетьор да не се обажда много
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове