Last news in Fakti

12 Декември, 2015 18:36 10 433 10

Уволниха директорът на ловно стопанство - Чепино

  • уволниха-
  • директорът-
  • ловно стопанство-
  • чепино

Бахтияр Софу е допуснал груби нарушения при упражняване на служебните си ангажименти

Уволниха директорът на ловно стопанство - Чепино - 1
Снимка: БТА

Директорът на Държавното ловно стопанство - Чепино към Южноцентрално държавно предприятие Бахтияр Софу е освободен от длъжност, съобщиха от Министерство на Земеделието и храните.

Бахтияр Софу е допуснал груби нарушения при упражняване на служебните си ангажименти.

Бахтияр Софу стана герой на скритата камера в репортаж на Нова телевизия за чадър над незаконна сеч в държавни гори. 

Вместо да потърси отговорност от фирмата, в чиято територия има незаконна сеч, Бахтияр Софу е уволнил и наказал свои служители, които първи подали сигнала за нарушението. 

Пред подставено лице директорът на горското признава, че фирмата за дърводобив е "наша фирма" и е премахнал служители, които й пречат.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дагодухатбедните

    0 0 Отговор
    Голям праз!
  • 2 Логичен

    1 0 Отговор
    Трябва да глобите или уволните и тези, които допускат в системата да се стига до груби нарушения. Защо въобще трябва да се дава възможност за действия водещи до груби нарушения? Къде е оперативния контрол?
  • 3 Дид

    2 0 Отговор
    Едно не разбирам?!Всички такива корупционни и приятелски кръгове журналистите ли трябва да ги разкриват?Къде е полицията на която плащаме комфорта???Кога ще чуя ,че някой горски шеф е прибран след внедряване на вътрешен човек(полицай) в системата им и така са открити бруталните кражби!!!
  • 4 иван

    0 1 Отговор
    Ако има независимо разследване в горските стопанства предполагам че много шефове ще са отстранени и надявам се с усъдителна присъда
  • 5 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Разберете ,че директор или друг служител на ЛС или ГС не задоволява бюджета на по-горно стоящите биват незабавно уволнени особено Д.Танева ако не печели от това няма как да се мине без инциденти.Всичко това спокойно може да се разследва и види.
    Най-лошото е ,че хора без никакво образование заемат важни постове в такива стопанства и допринасят до по-големи щети в природата следователно ще го търпят бъдещите поколения.
  • 6 неутрален

    2 0 Отговор
    Е, и какво? Уволнилисте го, а коя е "Нашата фирма"? На кой "Наш" човек е- на министър Танева, на някой зам. министър или Областен? КОЙ? КОЙ? КОЙ? ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ, НЯМАТ ПАРИ ДА УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИ, ДА ДАДЪТ НА МАЙКИТЕ ПО-ВИСОКИ ДОБАВКИ, А ЗА СЕБЕ СИ ВСЕ ИМАТ! ОСТАВКА НА КОРУМПИРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАЧЕЛО С ТИКВОКА!
  • 7 полския

    1 0 Отговор
    ... не е само правителството, уви ... целият парламент трябва да се отстрани, заедно с цялата им рода и приятели навсякъде...а това не става с оставка ... и за тяхна радост, никога няма да стане в България :) ... макара, че ако се хванат 10-ина риби от най-големите и покрай тях се опандизят още 100-тина, заедно с пълна конфискация на имущество и сметки в чужбина + проследяване. ограничаване и спиране на офшорките...ех, мечти, утопизъм
  • 8 нация

    1 0 Отговор
    и като го премахнаха ся какво ,ще го прехвърлят на друга по хубава служба и случая да се потули -пито платено,за него дрънголник няма ли
  • 9 Коце

    0 0 Отговор
    бо'шон.
  • 10 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Аз го познавам като мой замесник директор в друго Горско Стопанство. Първо (2008-2009-2010) беше ДПС, след това като спечелиха ГЕРБ изора земята да стане Гербаджия (и стана, защото в противен случай си отиваше от работа). След това при Орешарски пак се напъна да става ДПС и като дойде БОЙКО, го подгониха (беше в болнични 7-8 месеца) и го изгониха. Стоя близо година година и половина без работа. А във Велинград го сложиха (сегачната партията) с цел прочистване на персонала, и дали е сега или януари той пак щеше да си отиде. Както каза Коце, той беше един БУШОН, който изгоря.