Last news in Fakti

22 Август, 2014 10:58 17 213 2

Солени глоби за наемодателите във Великобритания

  • наем-
  • жилище-
  • великобритания-
  • имигрант

От началото на 2015 г. имигрантите във Великобритания ще наемат жилища по-трудно. Причината е, че властите въвеждат нови правила при отдаването под наем на имот на имигранти. Промяната се състои в това, че собствениците и брокерите ще трябва да проверяват имиграционния статус на потенциалните наематели. Ако се отдаде под наем жилище на чужденец с нередовни документи глобата, която грози собственика на имота, може да достигне до 3000 паунда.

Основният проблем е, че не само наемодателите, но и брокерите не знаят точно как изглеждат паспортите на чужди държави и трудно биха различили фалшификат. За момента властите ще пуснат пилотно проекта в един район на Великобритания, който засега не е обявен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Защо изобщо създадоха Европейския съюз? Всяка година се измисля някакъв закон. Това не е никаква демокрация. По силните (държави) мачкат наред. Света отива към провал.
  • 2 име

    1 0 Отговор
    Европейския съюз е създаден от хора знаещи, че ползата ще е тяхна, не чужда. Кво има да говорим повече? Идеалите са за балъците. И понеже има достатъчно балъци и през соца и през демокрацията, трябва да бъдат измисляни идеи, които да се опорочат след грандиозно ограбване на едни от други. Може да сте сигурни, че време в които всички да бъдат доволни няма да дойде, затова си е едно и също винаги. Въпроса е всеки къде се намира. И след като поставиш себе си пред другите, нормално е да свикнеш да се бориш. Щом има борба има и загуба, ред сълзи, ред сополи и изобщо да ти се прииска въже. Ако всеки постави чуждото благо над своето ще бъде друго, но тъй като е утопично и пак ще има малко по не оказали помощ за разлика от други раздали се , си остава че егоистичният начин на живот е най-удачният. Разбирайте джунгла. Разбирайте ЕС като узаконено право на по-силния, с което по-слабия ще се съобрази. Разбирайте по-силния е прав, нищо че всички включително и той знаят че е крив.