Last news in Fakti

12 Септември, 2014 13:57 22 689 15

Над 100 магазина в Mega Mall (СНИМКИ)

  • mega mall-
  • мол-
  • търговски център

С нова, по-различна концепция днес отвори врати първият за тази година търговски център в София – Mega Mall. Какво е по-различното в него? На първо място фактът, че след кризата за първи път търговци, които досега да присъствали на търговски улици влизат отново в подобен формат търговски обект. Второто е, че хранителният магазин, който е от веригата Била, за първи път ще отвори врати в мол и то с нова търговска концепция. Третото – една от известните в София вериги за дюнери ви посреща още от вратата.

Mega Mall отваря седем години след като е направена първата копка. Разгънатата търговка площ е 24 000 кв.м., на която са разположени 100 магазина. 80% от тях вече са заети, а за 15% в момента са изпратени договори на търговци и се очаква до края на годината да бъдат наети. Не всички магазини обаче отвориха врати днес. На места търговците все още извършват довършителни дейности и подреждат стоката. Там може би отварянето им ще се забави с една-две седмици.

Mega Mall няма да има кино. Доводът на австрийските инвеститори от Real4You е, че търговският център ще е място за пазаруване и срещи.

Достъпът до мола също е удобен. Тези, които ползват градския транспорт, ще могат да стигат най-бързо до него с подземната железница. На станция „Западен парк” има топла връзка между метрото и търговския център. Също така молът разполага и с паркинг с капацитет 600 автомобила. Той е на три нива като едното е под земята, а другите две на покрива. Доводът за такъв формат е, че по този начин потокът от клиенти се разпределя по-добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро бекъма

    8 1 Отговор
    Конституция на Република България
    Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани

    Надписите трябва Първо да са на Български език и отдолу може и на патагонски да са !!!
  • 2 mallsofia

    0 3 Отговор
    Твърде закъснял мол според мене, преди 5-6 години щеше да е актуален но сега си е просто магазин като другите!!!
  • 3 Митко

    3 2 Отговор
    До няколко години София ще е голям мол и ние ще се движим в паркинга му стига бе хора това не е реално имаме повече молове на глава от населението от която и да е друга държава не се ли изпраха вече тези пари
  • 5 goga

    1 2 Отговор
    митко бе много си прав то от мол на мол мол до мола направо наи накраиа софиа ще стане един мол
  • 6 Цветомир Попов

    2 1 Отговор
    къде са дюнирите
  • 7 Борман

    2 1 Отговор
    Само скъпи боклуци вътре като във всички други МОЛ ове!
  • 8 Химлер

    1 2 Отговор
    Така е написали са му заглавието на патагоница все едно че някой , ще го прочете/Омръзна ни от скапани МОЛове в които е лудница , шумно и скъпо.В тях се разкарват само за разходка и никой не купува!
  • 9 кольо

    2 2 Отговор
    дообре "гражданина" .. ама сигурно петък вечерта ходиш към мама и тате до провинцията за зимнина и други работи и в неделя след обед се прибираш в софия и казваш че си ""гражданин'"
  • 10 никмена

    0 0 Отговор
    да бе,с тия скъпи умрели молове....не разбра ли народа,че след обновяването на женския пазар поне 90 % от стоките са на половина по евтини....от всеки един мол....особено спортните обувки и маратонки,а това пазаруват основно нормалните българи на 15 септември !!!
  • 11 Аман!

    0 1 Отговор
    Абе кой ви кара да ходите?! Като не ви харесва - не ходете. Какъв ви е ш...ният проблем не мога да разбера?!

    Коментиран от #13

  • 12 горски

    4 0 Отговор
    След 3-4години ще е идеално място за пейнтбол!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    0 0 Отговор
    "Мега" тъп мол, посещението си беше загуба на време, и къде преброиха 100 магазина не знам.
  • 15 възмутен

    0 0 Отговор
    Една архитектурна грозотия от ламарина, закрила прекрасна гледка към парка и Витоша, открита с недовършени тавани на 2-то ниво и редица търговски площи.Толкова ли не можеше да се направи окачена стъклена фасада?За инвалиди няма ансансьор от подлеза към МОЛ-а, а ескалатор?!през който влизат в -1-во и от там пешком до ансансьор!Кой разреши това безобразие?Вътре няма нито офис на банка, нито банкомат!Последното ниво е използвано за паркинг?!,вместо там да се изгради развлекателната част с кафетария, бистро грил бар,водни огледала,озеленени площи,детски кът...Изобщо нямам думи да окачествя това недомислие,което за съжалени 5 години чакаше Люлин.
  • 16 Име (като гост)

    0 0 Отговор
    100 магазина?! по-скоро 20!