Last news in Fakti

21 Април, 2015 10:28 8 155 0

Филипинският имотен пазар набира скорост

  • филипини-
  • имоти-
  • лукс

Чуждестранните специалисти, които работят на местния пазар спомагат за значителното повишаване на търсенето на жилища във Филипините. Един от най горещите пазари се явява Манила. В столицата, като гъби след дъжд, никнат небостъргачи и луксозни търговски центрове. Пазарът много прилича на китайския от 2005 г.
Доскоро на него се отчиташе забавяне, заради ниските цени и лошата практика на местните строителни компании да предават обектите далеч след първоначално определения срок. Но това не плаши чуждестранните инвеститори, тъй като днес търсенето и предлагането в Манила расте с бързи темпове, а икономиката на страната отчита стабилен ръст между 6% и 8% на годишна база. Благодарение на това цените започнаха да растат.
В столицата, където милиони живеят в полусрутени къщурки, сред богатите купувачи все по популярни стават луксозните имоти. Градът се застроява с квартали, които отговарят на всички изисквания за лукс и в които има апартаменти, офиси, магазини и училища.
Около 59 000 жилищни единици се очаква да излязат на пазара през тази година в подобни комплекси.
Офисният сегмент също се развива. Очакванията са през тази година да бъдат построени 835 000 кв.м., а през 2016-а още 1 млн. кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА