Last news in Fakti

22 Юни, 2015 21:17 4 479 0

Къде се образува имотен балон?

  • имотен балон-
  • австралия-
  • инвестиции

Австралия все още е с най-ниските лихви по ипотечните заеми за цялата си история, независимо от редицата ограничения предприети от Централната банка. Изгодните банкови условия карат местното население да инвестира повече в жилища: не само в покупката и ремонта, но и в имоти за отдаване под наем.

„Налице са всички фактори за образуването на имотен балон. БВП на глава от населението пада, но това не се отразява по никакъв начин на пазара на недвижими имоти. Ситуацията можеше да се окачестви като стабилна, ако във всички сектори на австралийската икономика инфлацията, търсенето и предлагането, бяха като това, което се наблюдава в момента в имотния сектор”, казва Джон Фрейзър, министър на финансите на Австралия.

С 25% са надценени имотите в Бризбейн, Сидни и Мелбърн. Толкова високи цени ще доведат до ниска доходност. Това означава, че инвеститорите ще могат да си върнат вложенията, единствено при ръст на цените на имотите. За днешните предприемачи това е добре, тъй като прогнозите са, че до края на тази година в трите най-големи австралийски града стойността на квадратен метър жилищна площ ще се повиши с до 15%.

„Чуждестранните инвеститори, решили да купуват имоти в Австралия, нека проявят предпазливост”, съветват брокери. Чужди граждани имат право да купуват само жилища и то само ново строителство, затова е важно да съберат колкото се може повече информация преди да подпишат за покупко-продажба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА