Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 14:21 3 236 3

За пръв път спад в цените на жилищата от 2012 г. в Австралия

  • австралия-
  • жилища-
  • цени

С 3.1% спаднаха цените на жилищата в Австралия през четвъртото тримесечие на 2015 г. спрямо същия период на 2014-а. Това се случва след 3-годишен непрекъснат ръст, отчитат местни анализатори.

При къщите в Сидни средната стойност към днешна дата е над 1 млн. USD, но според прогнозите, още в средата на 2016-а стойността ще спадне под 1 млн. USD. Една от причините е увеличаването на лихвените проценти по ипотечните кредити както за инвеститори, така и за физически лица, решили да си купят собствен дом.

Предишният път, когато цените на жилищата и къщите са губили от стойността си, е било в началото на 2012 г. Увеличението на лихвите по ипотечните заеми, ограничаването на кредитирането на предприемачите, рязкото увеличение на предлаганите имоти доведоха до слабо активизиране на пазара на недвижими имоти в Австралия, както и до спад в цените на квадратен метър жилищна площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Гранд-хотел Поморие не отстъпва по нищо на друг ПЕТ ЗВЕЗДЕН хотел,където и да е по света!......иди и виж!

    Коментиран от #2

  • 2 РОР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иракли Иракли":

    Явно по далеко от Поморие и подобен не си ходил приятел!
  • 3 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Ей, сега отивам да си купя!