Last news in Fakti

11 Април, 2016 18:51 4 598 1

Отново в Дубай строят най-високия небостъргач в света (ВИДЕО)

  • небостъргач-
  • проект-
  • височина-
  • дубай
Отново в Дубай строят най-високия небостъргач в света (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Архитектурата на небостъргача The Tower е дело на известния арх. Сантяго Калатава и ще е значително по-висок по досегашната най-висока сграда в света „Бурж Халифа”. Макара височината на новата сграда, чийто проект е на инвестиционната компания Emaar Properties, да не се упоменава, то тя ще е най-високата на планетата и ще трябва да се съревновава единствено с изграждащата се в момента Kingdom Tower в Саудитска Арабия, която се предвижда да бъде 1000 метра.

Архитектурата на The Tower Калатава е заимствал от ислямските минарета и цветовете на лилиите. В кулата ще бъдат разположени жилища и зони за развлечения. Последните ще включват в себе си площадки с 360-градусова панорама и дори VIP обсерватория. Интересен детайл ще са въртящите се балкони, както и луксозен хотел.

The Tower ще стане част от жилищния комплекс Dubai Creek Harbour, чиято площ е 6 кв.км. Сградата се предвижда да бъде готова през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ттгмдтг

    1 0 Отговор
    ИМАТ МНОГО ПАРИ ОТ ПЕТРОЛА И СЕ ЧУДАТ КАКВО ДА ПРАВЯТ ВМЕСТО ДА ПОДАРЯТ НА БЕДНИТЕ ОТ 3ТИЯТ СВЯТ.