Last news in Fakti

22 Юни, 2016 14:03 1 776 1

Brexit може да увеличи инвеститорския интерес

  • brexit-
  • великобритания-
  • цени-
  • жилища

В случай, че британците гласуват „за” излизането на страната от Европейския Съюз (ЕС), може да се очаква прилив на чуждестранни инвеститори, които са решили да купят имоти на изгодни цени. Това прогнозират анализатори от консултантската компания Stirling Ackroyd. Според тях, наскоро проявената нестабилност на британския паунд и поевтиняването на имотите превръщат жилищата в Лондон в по-достъпни за чужденците.

Средно с 33 200 паунда са поевтинели апартаментите в британската столица от ноември 2015 г. досега, поясняват от Stirling Ackroyd. Ако Великобритания излезе от ЕС, то паунда ще се обезцени още повече. Това ще стимулира чуждестранните предприемачи да инвестират в имоти на Острова.

„В случай, че страната излезе от ЕС, британският паунд ще продължи да поевтинява и по ирония на съдбата Лондон ще стане още по-достъпен ценово, респективно привлекателен за чужденците”, казва Андрю Бриджис, изпълнителен директор на Stirling Ackroyd.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКСПЕРТ

    0 0 Отговор
    Великобритания - няма да излезе от ЕС,

    ясно е като бял ден!!!