Last news in Fakti

20 Юли, 2016 16:52 1 828 0

Небостъргач гори в Дубай (ВИДЕО)

  • дубай-
  • небостъргач-
  • пожар-
  • dubai marina
Небостъргач гори в Дубай (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Небостъргачът Sulafa Tower, разположен в един от най-луксозните комплекси в Дубай – Dubai Marina, гори. На видеото се вижда как от 75-етажната висока сграда падат горящи отломки. Евакуирани са стотици хора, които са се намирали в сградата. Предполага се, че огънят е започнал от 35-тия етаж малко преди 15.00 часа местно време (14.00 ч. българско време).

От видеото се вижда, че близо 2/3 от сградата е засегната от пожара. Овладяването на огъня е затруднено от силния вятър, който разгаря пламъците.

„В този апартамент е събран целият ми живот”, казва един от собствениците. Друг споделя, че неговата приятелка живее в горящия блок и не е подновила застраховката на имота през тази година.

Sulafa Tower е на 127-мо място в класацията на най-високите сгради в света. Височината й е 285 метра. Разположена е на няколко минути пеша от известния архипелаг Palm Jumeirah.

Dubai Marina е комплексът, който е най-известен сред чужденците за покупка на имот в емирството. Повечето ползват имотите си за собствени нужди и по-малко за отдаване под наем. През миналата година наемните нива на жилищата в комплекса спаднаха с 4%.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА