Last news in Fakti

13 Септември, 2016 06:17 1 973 0

Наемните нива в Гърция не могат да се стабилизират

  • гърция-
  • наем-
  • жилища

Средно с 1.1% са спаднали наемните нива на жилища в южната ни съседка. Разглеждайки пазара по региони, обаче се наблюдават доста разнородни тенденции. Изводът е, че пазарът на недвижими имоти в Гърция все още не се е „отърсил” от кризата – цените както при продажбите, така и при отдаването под наем продължават да падат, пише в свои материал гръцкото издание Greek Reporter.

Най-ярък пример е Атина. В престижни квартали на гръцката столица като Ekali и Psychiko, наемите на жилищата за година спаднаха с 13%, а з западните работнически предградия с 10%. В централните части като Ambelokipoi поевтиняването е в рамките на 11%.

Kolonaki е единственият квартал, в който е отчетен ръст в наемните нива на апартаменти в рамките на 5%. В останалите части на Атина рентите са същите като година по-рано.

Острови на стабилността в Гърция станаха Солун, Сирос и Миконос. Там значително изменение на наемните нива не се отчита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА