Last news in Fakti

16 Октомври, 2016 10:21 3 104 4

Ще се върнат ли руснаците

  • цени-
  • жилища-
  • продажба

Седмицата беше наситена с новини в областта на недвижимите имоти у нас. Лятото отмина и рекапитулацията е, че руснаците са купили още по-малко имоти в сравнение с миналата година и не се очаква те да се върнат скоро. Средно продаваме за около два месеца жилище, като процентът на надценените имоти бележи лек ръст през последните месеци.

Eurostat публикува данните за цените на жилищата през второто тримесечие на годината. Оказва се, че в сравнение със същия период на 2015 г. се отчита поскъпване в рамките на 4%.

Няма признаци руснаците да се върнат

За последните 5-6 години близо четири пъти е спаднал интересът от страна на руснаци към придобиването на недвижими имоти в България и по-специално по българското Черноморие. „Ако в бума руснаците бяха 40% от чуждестранните купувачи, сега те са около 5 до 10%. Сега интересът им към зимните ни курорти е много малък. Спрямо останалите чужденци сделките с тях са 2%-3% и даже е трудно да се говори, че изобщо имат някакво влияние върху пазара в ски центровете ни”, казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията Bulgarian Properties.

Още по темата

За колко време може да продадете жилището си

Колкото повече се отдалечаваме от времето на имотната криза, толкова по-бързо може да се намери купувач, за имотът, който продаваме. През 2014 г. бяха необходими средно 90 дни, за да се намери нов собственик на обявеното за продажба жилище. През миналата година дните от публикуването на обявата до подписването на сделката по прехвърлянето на имота пред нотариус отнемаше средно 73 дни. За 2016 г. срокът е средно 60 дни.

Още по темата

Строителни аномалии (ВИДЕО)

Няма и година, откакто голяма част от пространството пред ДНК беше ремонтирано. Дадени бяха 6.6 млн. лв. – средства от държавния бюджет и по европейски програми. Столична община имаше забележки по част от ремонтите дейности и последва ремонт на вече ремонтираните площи.

Още по темата

Накъде тръгнаха цените на жилищата в Европа

Средно с 4% са поскъпнали цените на жилищата в страните от Европейския съюз през второто тримесечие на 2016 г. в сравнение със същия период на миналата година, сочат най-новите данни на House Price Index на Eurostat.

Още по темата

Бъдещето на „Царските конюшни”

Абстрахирайки се от скандала около собствеността на поредния апетитен имот в центъра на София, обект на скандал в последно време – „Царските конюшни”, е интересно да се обсъдят други два въпроса. Единият е доколко имотът, заключен между четири улици, може да бъде застроен и сгради с какво предназначение е най-удачно да бъдат разположени там. Насоки по тези въпроса дава в интервю за imot.bg арх. Ваня Едрева.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    Може,ама като ги покани някой.
    Нали ви казаха,без покана няма да стане.
    Ще идер ББ както направи един друг съсед,
    ще се извини като там си му е редът и т.н.т.
    Другия вариянт е да се върнат,ама с парашути вместо със самолети.
  • 2 кирил

    0 1 Отговор
    да си заминават че ми е писнало от тях
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 goni

    1 0 Отговор
    Руснаците не са си тръгвали за да се връщат!:) Твърде много им харесва не само България, но и Българският манталитет за да си тръгнат!:) А, това че спаднали покупките на недвижими имоти е "бял кахър"!:) Просто хората в момента имат други приоритети!:) Проблема е че не искат да правят бизнес у нас! Ама, то и на другите не им харесва! Така че по-добре да потърсим причините у нас!:) Е! Те не са някаква тайна!:)