11 Октомври, 2016 06:16 8 035 10

Няма признаци руснаците да се върнат

  • imot.bg-
  • руснаци-
  • купувачи-
  • ваканционни имоти
Няма признаци руснаците да се върнат - 1
Публикувано във факти.бг: Снимка: М. Богданова ©

За последните 5-6 години близо четири пъти е спаднал интересът от страна на руснаци към придобиването на недвижими имоти в България и по-специално по българското Черноморие. „Ако в бума руснаците бяха 40% от чуждестранните купувачи, сега те са около 5 до 10%. Сега интересът им към зимните ни курорти е много малък. Спрямо останалите чужденци сделките с тях са 2%-3% и даже е трудно да се говори, че изобщо имат някакво влияние върху пазара в ски центровете ни”, казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията Bulgarian Properties.

Атрактивни за руските купувачи са имоти на стойност до 20 000 EUR. Срещу посочената сума могат да се купят над 650 ваканционни имота (предимно 1-стайни) в област Бургас, като акцентът е върху Слънчев бряг, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Апартамент в комплекс от затворен тип с големина 33 кв.м в с. Кошарица, близо до курорта Слънчев бряг, се продава срещу 18 000 EUR. В Несебър обзаведено студио от 38 кв.м може да се купи срещу 14 500 EUR. Сред най-големите апартаменти, които могат да се купят на цена до 20 000 EUR, е 45 кв.м. студио в Слънчев бряг. Офертната стойност е 19 900 EUR.

Драстично по-малко са имотите на стойност до 20 000 EUR, който се предлагат в област Варна. Техният брой е едва 45, като повечето не са ваканционни. Преобладаващата част от предложенията се намират в Провадия и Бяла. В курорта Камчия 2-стаен апартамент с разгъната застроена площ от 58 кв.м може да се купи срещу 19 950 EUR. Един от най-евтините имоти е 1-стаен в град Бяла студио от 35 кв.м се оферира на цена от 11 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЕЦОУ

    0 0 Отговор
    Айде пак Путин виновен
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Падат цените яко.
    За 23500 евро този месец мой приятел купи в Слънчев бряг двустаен апартамент 71кв.м. с две тераси в затворен комплекс с басеин и ресторант.
    ето ги подробностите директно от нот. акт: "....изграден във вилно селище „БРАВО 4“, находящо се в ДВОРНО МЯСТО, цялото на площ от 4340 кв.м., съставляващо УПИ I – 116, 673, в квартал 7102 по плана на „Слънчев бряг – Запад“, Община Несебър, Област Бургас, който апартамент е на площ от 70,79 кв.м. /седемдесет цяло и седемдесет и девет стотни квадратни метра/, състоящ се от: дневна с кухненски бокс, две спални, антре, две тераси и баня с WC.
  • 3 НещаЧерноИскамБелоМоре

    0 1 Отговор
    Трябва да не си добре с манерката, за някой и друг използваем месец на претъпканото мръсно море да си купиш имот за да се правиш на тузар.
  • 4 Фактите

    0 0 Отговор
    Затова пьк има рьст от над 135% на покупкие на имоти в Крим.Данни на UTTG .Усетиха се рашаните.
  • 5 дарина

    0 0 Отговор
    руснаците са продавачи а не купувачи.на свети влас имаме над 200 обявени за продажба апартаменти от руснаци.повечето са с неплатени режийни за по 2-3 години и ипотеки.
  • 6 ами да

    0 1 Отговор
    СУПЕР НОВИНА! А дано продължи така и занапред, за да дойдат нормалните туристи от Европа, вместо розовобузестите тьотки и бозавите комбайнери, които порусначиха цялото ни крайбрежие!
  • 7 Иродлива България

    0 0 Отговор
    Все друг ми е виновен че сме о.рани и всички бягат от нас. Та вижте кой ни управлява, на къде ни води а ние го следваме като пуяци. Я пуяка свършва на Коледа със кисело зеле.
  • 8 Булгаристан Вилает

    0 0 Отговор
    Дори и пътническият влак не спира вече на нашата гара. М..ната и на таквъз "гара"!
  • 9 Иван

    0 0 Отговор
    Хора, един приятел, който има жилище в лагера в София, построено през 2008 г., сменяха греди на покрива през 2014 г. (значи на 6 години), защото бяха ИЗГНИЛИ! Е как да си купи човек ново строителство, като мошениците са слагали най-големите боклуци за материали. Имайте го предвид!

    Коментиран от #10

  • 10 НЕразбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Не само ново строителство - аз се чудя как може овцете да си купуват ВЪОБЩЕ жилища на тези цени?! И постоянно се строят още, за сметка на пространствата между тях?!?
    Откачена работа!
    И за кого строите бе - за нелегалните друговерци ли?
    Ний сме на изчезване (местните)! НЕ ГО ЛИ ЗНАЕ ВСЕКИ?!
    А ВИЕ, ЗАЩО КУПУВАТЕ НА ТАКИВА ЦЕНИ?! Толкова ли сте зле, да не се усетите, да се спрете - та да се сетят тея, дето ви клатят от 10 години ( алооо ДЕСЕТ!), че сте се осъзнали - да се осъзнаят и те?!

    Един малко по-другояче го беше казал, но:
    "Прост народ - заличена държава"