Last news in Fakti

30 Ноември, 2016 18:23 2 444 1

Остъклените балкони не са обект на проверка

  • остъклен-
  • балкон-
  • надстрояване-
  • проверка
Остъклените балкони не са обект на проверка - 1
Снимка: М. Богданова ©

Проверката на Върховната административна прокуратура (ВАП) относно незаконното надстрояване и пристрояване в 8 града в страната не включва остъклените балкони, уточни днес на брифинг заместник-главният прокурор Ася Петрова. Причината е, че от 2015 г. от закона отпадна изискването за издаване на разрешение за остъкляване на балкон.

Петрова заяви, че от Софийски градски съд са констатирали бездействие от страна на компетентната общинска дирекция в Столична община за незаконното надстрояване. „Колегите от СГС, които в изпълнение на възложения им от ВАП проверка констатираха, че е налице известно бездействие от страна на компетентната общинска дирекция в Столична община, поради което и съобразно нашите правомощия, регламентирани в Закона за съдебната власт, сме депозирали предложение до Столична община за по-активно, интензивно извършване на проверки по отношение на спазването на изискванията на Закона за устройствените територията, в частност на извършването надстрояване”, каза Петрова. Основно става дума за случаи, при които се строи извън параметрите на инвестиционния проект. „Това е случаят с извършено застрояване на т.нар. „Японски хотел”. По закон в момента им висящо административно производство. Образувано е по протест на прокуратурата", съобщи заместник-главният прокурор.

В столицата проверките обхващат кварталите Младост, Люлин, Лозенец, Овка купел, Оборище Витоша, Красно село, районите Триадица и Средец. „Установено е извършено надстрояване в 186 сгради”, заяви Петрова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 1 Отговор
    Всичката Мара втасала, малоумниците тормозят народа с измислени проверки.