Last news in Fakti

15 Декември, 2022 14:37 6 673 12

Съседите строят 200-метров небостъргач

  • гърция-
  • riviera tower-
  • проект-
  • небостъргач-
  • атина

Riviera Tower ще се намира в Елиникон

Съседите строят 200-метров небостъргач - 1

В атинското предградие Елиникон започва строителството на 200-метровата жилищна сграда Riviera Tower. До края на 2023 г. ще бъдат изградени и първите няколко етажа.

Очаква се проектът на стойност 350 млн. EUR да бъде изграден от съвместно предприятие между френската компания Bouygues и Intrakat, въпреки че финализирането на споразумение с инвеститора Lamda и подписването на съответния договор все още не са приключили. Целта е първите собственици да се преместят в Riviera Tower на 30 март 2026 г.

„Проблемите, които трябваше да разрешим, за да подпишем договора и да стартираме проекта, се оказаха по-сериозни, отколкото можехме да очакваме“, каза по време на официалната церемония по „първа копка“, премиерът Кириакос Мицотакис.

Той приветства факта, че "столицата най-накрая се обръща към морето благодарение на проекта Ellinikon, където се формира модел за устойчиво развитие". Очаква се проектът Ellinikon да привлече около милион туристи годишно, някои от които, заедно с местните жители, ще искат да живеят там.

„Преместването на част от населението на Атика в южните предградия, включително във връзка с проекта в Елиникон, доведе до повишаване на продажните цени на къщите и масови призиви на граждани. Стремим се да дадем възможност на икономически по-слабите да закупят жилище в Елиникон“, каза собственикът на Lamda Спирос Лацис. Той допълни, че ще се използва хибриден модел на продажба на жилища, като част от купувачите ще плащат по пазарни цени, а другата част ще получават субсидии от Lamda Development и банките чрез по-дълги договори за кредит.

Тази инициатива трябва да бъде доразвита, тъй като не е уточнено например колко имоти ще бъдат продадени по този начин, кои ще бъдат бенефициентите, какъв ще бъде делът на ценовите субсидии от Lamda и какви ще са условията на кредитните продукти.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    8 1 Отговор
    Втори Аспарухов Мост..Скачаш с асансьор..

    Коментиран от #2

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Що бе , те и у Варна готвят подобен ❗
    Вече разчистват терена❗
    Обявен е за 42 етажен , това си е поне 100 метра ❗
  • 3 Смех !

    20 2 Отговор
    Това е земетръсна зона.Тия са идиоти.Византийците не са японци.

    Коментиран от #8

  • 4 Киро и Асен

    8 2 Отговор
    Най-вероятно в тази земетръсна зона този небостъргач няма да оцелее много дълго време,а и ще има много жертви

    Коментиран от #5

  • 5 ВРАНЧА ЧАКА ДА ПОКАЖЕ ИЗМАМАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Киро и Асен":

    СТИГА С ТИЯ БОМБАСТИЧНИ ЛЪЖИ! Я МАЙ В БУКУРЕЩ ЩЕ СТРОЯТ 250 МЕТРОВ АМА ДРУГИЯ ПЪТ.

    Коментиран от #6

  • 6 СЕИЗМОЛОГ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "ВРАНЧА ЧАКА ДА ПОКАЖЕ ИЗМАМАТА":

    ТАЯ НОЩ ВРАНЧА УДАРИ, УТРЕ ЯКО АТИНА. МЕНТЯТ НИ В ДЕТАЙЛИТЕ.
  • 7 Цоко Смоко

    14 1 Отговор
    Византийците са хитри,не ги мислете.Уш фалираха и цяла Европа им печати пари,и пак са по добре от насНаще жени и мъже ходят в Гречко да са роби на полето,да слугуват и да гледат стари хора.Когато видите обратното,грък да дойде тука и да бачка тия работи,елате и ми кажете
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    2 4 Отговор
    В цял свят се строят небостъргачи само в България не може

    Коментиран от #10

  • 10 И ТОВА ВИ Е МНОГО,СУПЕР МНОГО!

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС И НАТО. НАЩА СИЛА Е САМО В ЧУШКОПЕЦИТЕ, БРАТО. ЧУШКОПЕЦИ И БЕЛО. ТОВА НИ РАЗРЕШАВАТ ОТ БРЮКСЕЛ И ФАШИНГТОН.
  • 11 Бай Благой

    4 1 Отговор
    С тая сеизмология в Гърция... не ги виждам констукторите.
  • 12 QR Виза

    0 1 Отговор
    Гадост! Досега гърците успяваха да държат фронта на ниското строителство, но откак "арвард-станфордеца" Мицотака пое държавата и яко почна да я прецаква! Това с тази сграда "пришка" е пълна простотия, но явно трябва да плаща на господарите си!