Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 13:21 2 121 0

Превръщат ключово летище в мултимодален хъб

  • казахстан-
  • астана-
  • летище-
  • хъб-
  • оае

Летището в Астана ще бъде модернизирано с помощта на специалисти от ОАЕ

Превръщат ключово летище в мултимодален хъб - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Казахстан подписа споразумение с компанията Terminals Holding от ОАЕ за сътрудничество в развитието на летище Астана като мултимодален център.

„Терминалите Холдинговата група от компании е бързо развиваща се авиационна компания, обслужваща клиенти на обещаващи пазари в Азия и Африка, както и свързана с голяма пристанищна и индустриална компания, Abu Dhabi Ports“, уточняват от пресслужбата на министър-председателя на Казахстан.

Инвеститорът ще извърши цялостна оценка на дейността на летището и впоследствие ще поеме оперативно управление за подобряване на качеството на обслужване на пътниците и ефективността на летището като цяло.

"Основната задача на инвеститора е да подготви пистата за реконструкция и нейната по-нататъшна модернизация. Като се имат предвид подготвителните работи и краткият строителен сезон на столицата, реконструкцията на наземната инфраструктура се планира да започне през следващата година", обясниха от пресслужбата.

Заедно с това ще бъде разработен дългосрочен бизнес план за развитие на летището, отчитащ баланса на интересите на държавата и частната компания, който ще послужи като основа за бъдещи инвестиции.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА