Last news in Fakti

23 Април, 2014 09:59 3 297 0

Чужденци ще могат да купуват имоти в Куба

  • куба-
  • инвестиции-
  • чужденци

От юни 2014 г. чужденци ще могат да придобиват жилищни и търговски имоти ви Куба, които са предназначени за развитието на туризма в страната. Единствено няма да могат да се придобиват недвижимости свързани със здравеопазването, образованието и въоръжените сили.

„Кубинската икономика се нуждае минимум от 2 млрд. USD годишно чуждестранни инвестиции, за да се достигне необходимия темп на ръст от 7%”, съобщи главният координатор на предприетите от правителството реформи Марино Мурильо.

Законът, който ще влезе в сила от средата на година, ще позволи да се намали силния държавен контрол, да се намалят данъците и ще даде възможност да се защитят интересите на чуждестранните предприемачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА