Last news in Fakti

7 Август, 2014 12:20 991 1

Зам.-кметът на Плевен отива на съд заради подкуп

  • алексей зелов-
  • зам.-кметът-
  • плевен-
  • съд

От 3 до 10 г. затвор и 20 000 лв. глоба заплашват Зелов

След разследване в кратък срок на 5 август 2014 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжния съд-Плевен обвинителен акт срещу зам.-кмета на града - Алексей Зелов. 

Той е обвинен за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение  (зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси”), в края на април тази година, е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от общината сума за извършени услуги.

Престъплението е по чл. 302 т. 1 вр. чл. 301 пр. 1 и пр.2. от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г., глоба до 20 000 лв. и лишаване от право да заема определена държавна или обществено длъжност, както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност за срок до 3 г.

Факти.бг припомня, че на 22 април 2014 г. зам.-кметът Алексей Зелов бе задържан в сградата на Община Плевен при специализирана операция на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на СГП. Той е с най-тежката мярка „задържане под стража”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор