Last news in Fakti

25 Април, 2014 12:21 734 0

Зам.-кметът на Плевен остава в ареста

  • плевен-
  • алексей зелов-
  • ареста-
  • остава

Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок

Зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов, обвинен за приемане на подкуп, остава в ареста. Плевенският окръжен съд уважи искането на Софийска градска прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”, съобщава онлайн изданието InfoPleven.

Определението може да се обжалва или протестира пред Великотърновски апелативен съд в 3-дневен срок.

Зам.-кметът е обвинен, че е поискал и получил подкуп в размер на 4 000 лв. от управител на фирма, която сума получил лично в кабинета си, за да извърши действие по служба.

Наказателното производство е образувано на 16 април 2014 г. и въпреки краткия период до внасянето на искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”, от съда преценяват, че са събрани  достатъчно доказателства, сочещи обосновано предположение, че Зелов е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от три до десет години, „Глоба” и „Лишаване от права” по чл.37 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА