Last news in Fakti

12 Август, 2014 17:55 2 526 0

Дело за хулиганство срещу младежите залели с боя момиче

  • залели-
  • боя-
  • момиче-
  • дело
Дело за хулиганство срещу младежите залели с боя момиче - 1
Снимка: Нова телевизия

Пловдивската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за хулиганство срещу младежа, залял с блажна боя бившата си приятелка Нона Славова и неговите съучастници. Това съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, цитирана от онлайн изданието DcNews.bg.

Делото е образувано днес след приключване на предварителната проверка по случая. Засега обвинението все още не е предявено на тримата младежи, тъй като преписката е предадена в Първо районно управление за разследване.

На 24 юли т.г. бившият приятел на Нона Славова – 28-годишният Петър Бакалски, я поканил на среща, за да обсъдят приключилата си вече връзка. Младата жена се учудила, но въпреки това отишла да се видят. Докато разговаряли, в гръб се промъкнал приятелят на Бакалски Георги Косев, известен като Жоро Зомбито и излял върху момичето 5 литра блажна алкидна боя. Бившето гадже започнало да размазва боята по Нона, а третият мъж, присъствал на случката – Георги Туджаров-Жабата заснел жестокото нападение. Клипчето било качено във Фейсбук и така стана публично достояние. Пред медиите Бакалски не изрази никакво съжаление за случая.

Едва след като полицейското разследване приключи, срещу тримата младежи може да бъде повдигнато обвинение и да им бъде наложена мярка за неотклонение, съобщи зам.-районният прокурор Йорданка Тилова. Тя уточни, че делото срещу Петър Бакалски и приятелите му е образувано с по-тежката квалификация за хулиганство, извършено с изключителна дързост в съучастие и предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Текстът изключва налагането на административно наказание, коментира прокурор Тилова. По думите й в хода на досъдебното производство предстоят нови разпити на извършителите и пострадалото момиче.

Инцидентът нашумя, след като самият Петър Бакалски качи видео със случилото се в сайт за видеосподеляне и след това го разпространи в социалните мрежи. Престъплението бе остро осъдено от Българския хелзински комитет в специална позиция, в която се казва, че нападението е сравнимо със случаите на заливане със сярна киселина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА