Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 12:05 1 723 3

Прокуратурата проверява унизителен обиск

  • прокуратурата-
  • проверява-
  • унизителен обиск

Полицаите, които са проверявани са от 04 РУП-СДВР

Прокуратурата проверява унизителен обиск - 1
Снимка: Нова телевизия

На 19.10.2014г. Софийска районна прокуратура се е самосезирала по публикации в медиите и е образувала прокурорска преписка относно наличие на данни за извършено престъпление от общ характер от полицейски служители при 04 РУП-СДВР при извършена полицейска проверка на 17.10.2014г. около 02.30ч. в гр.София на бул.”Св.Наум” по отношение на Борислава Латинова. Проверката ще бъде извършена от прокурор при Софийската районна прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Жалби до Районната прокуратура – София и СДВР внесе тази сутрин 20-годишната студентка Борислава Латинова, съобщи Нова телевизия. Момичето разказа пред Нова ТВ, че било подложено на унизителен обиск в центъра на София от жена полицай от Четвърто районно управление.

Момичето твърди, че служителката я е държала полугола в присъствието на нейни колеги и случайни минувачи и е обискирала дори интимните й части.  Борислава ще внесе още няколко жалби до края на деня. Те са до главния прокурор, президентството и Комисията за защита правата на човека.

От пресцентъра на МВР публикуваха официално съобщение на страницата си, че по случая е назначена вътрешна проверка и отказаха друг коментар. Утре студенти от Благоевград ще протестират пред Четвърто РПУ в защита на Борислава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бои

    0 0 Отговор
    никакви протести не са без бухалки и метални тръби
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 боб

    0 0 Отговор
    а бе тая Борислава доста добра актриса е трябва да си вземи поука заради клеветата си