Last news in Fakti

4 Април, 2015 17:36 2 452 2

Съдът остави митнически шеф в ареста

  • митничари-
  • съдът-
  • остави-
  • ареста

На цялата смяна е започната проверка като на физически лица от НАП

Съдът остави митнически шеф в ареста - 1
Снимка: Радио Пловдив

Митничарят Димитър Ковачев остава в ареста, постанови пловдивския Окръжен съд. Според магистратите излизането му на свобода може да попречи на разследването, а до момента имало достатъчно доказателства, които го уличават в участието в контрабанден канал за цигари.

Както Факти.бг първи съобщи, във вторник бе огласено разбиването на голям контрабанден канал за внос на цигари без бандерол и бяха арестувани 13 митничари, 3-ма гранични полицаи, 7 контрабандисти и още трима охранители на товара. Незаконната операция, продължавала дълго време, е включвала нелегален трафик на папироси от Турция в огромни количества - цели тирове - а задържаните са били добре организирана  група. Както ви информирахмеq по време на полицейската операция на пункта се намира заместник-директорът на Митниците - Розалия Димитрова, тъй като митничар № 1 Ваньо Танов бил в отпуск. Факти.бг научи, че той е бил на семейна почивка в Дубай и ще кацне в неделя в 15 часа на Летище София.

От Факти.бг първи предвидихме оставането в ареста на Димитър Ковачев. Според свидетелски показания именно той е организирал работата така, че за времето от 6.00 до7.20 митнически контрол на практика не си извършва- се казва в становището на прокуратурата. Не само това- на задържаният в Пловдив ТИР е била сложена пломба за транзитно преминаване със задна дата - седмица по-рано.

Въпросната пломба е дадена на Ковачев от началника му- Красимир Добрев. Той е трябвало да бъде дежурен във въпросната смяна, но е помолил Ковачев да го замести.

Утре ще се гледа мярката на още двама, които бяха задържани, единият от които е началникът на смяната Краси Добрев, който е син на небезизвестният генерал Иван Добрев, който преди години бе началник щаб по подготовката на сухопътните войски. Другият е Петър Ханзъров.

Обявен за общодържавно издирване е С.П.

Източници на Факти.бг съобщиха, че на цялата смяна е започната проверка като на физически лица от НАП.

По същата афера в четвъртък Пловдивският окръжен съд остави в ареста четиримата товарачи на хванатия в Пловдив ТИР и турският му шофьор. Четирима се считат за осигуряващи "логистиката" на камионите, идващи от Турция с незаконен товар. Това са Атанас Петров, Емил Петров ибратята  Стефан и Николай Пещерлиеви, а петият е турският шофьор на ТИР-а, заловен в Пловдив -  Ремзи Караибрахимоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    0 0 Отговор
    Ша гу пуснат
  • 2 Башибозук

    0 0 Отговор
    ще го пуснат и ще му се извинят, когато от ДПС ги натиснат понеже това е бил техен канал. НО все пак си е новина за заглавна страница, също като онази в която полицай отказа подкуп...