Last news in Fakti

23 Април, 2015 13:22 1 552 1

Октай Енимехмедов влезе в затвора

  • октай енимехмедов-
  • енимехмедов-
  • влезе-
  • затвора

Той ще излежи присъда в размер на 3 г. и 6 месеца

Октай Енимехмедов влезе в затвора - 1
Снимка: БТА

Октай Енимехмедов е отведен за изтърпяване на присъдата в Бургаския затвор, съобщиха от Прокуратурата.
Окръжна прокуратура – Бургас приведе в изпълнение присъдата на Октай Енимехмедов.

Той ще изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3 г. и 6 месеца, потвърдено от Върховният касационен съд (ВКС). Според ВКС не са допуснати никакви процесуални нарушения от прокуратурата и няма основания делото да бъде върнато за ново разглеждане или Октай Енимехмедов да бъде оправдан.

Енимехмедов е осъден за закана за убийство по хулигански подбуди.

Факти.бг припомня, че на 19 януари миналата година, на Националната конференция на ДПС, Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу тогавашният лидер на ДПС - Ахмед Доган.

Той се опита да стреля няколко пъти, докато Доган изнасяше реч, но пистолетът засече. След като не успя, Енимехмедов бе повален на земята и бит от делегати на ДПС.

В същия ден му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство. На 26 февруари Софийският градски съд го призна за виновен за закана за убийство и го осъди на 3 години и 6 месеца затвор. Съдът го оправда обаче по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган. По-късно Енимехмедов бе пуснат под домашен арест. По-късно започна и разследване за побоя над него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    0 0 Отговор
    Е сега вече ще види как гърми пищова на м....лите.