Last news in Fakti

5 Май, 2015 16:55 3 945 0

Бащата убил Ани, защото ревнувал майка й

  • ани-
  • атина-
  • ревнувал-
  • майка-
  • баща

Полицаите, които водят разследването, не очакват, че ще открият останки от детето

Бащата на малката Ани е казал в показанията, че е извършил престъплението от ревност към жена си, твърдят информирани източници, цитирани от „Български новини“.

Според него майката е обичала повече детето отколкото него. Това е предизвикало гняв в бащата, който го е стоварил върху момиченцето. Според информация, това са само оправдания, имайки предвид хладнокръвното убийство и последвалите действие за прикриване на следите от бащата.

Престъплението вероятно е извършено в началото на миналия месец – 8-9 април, заяви началника на полицията в Атика Христос Папазафири на специална пресконференция днес.

Полицаите, които водят разследването, не очакват, че ще открият останки от детето, предаде БНР.

Гръцката полиция е разкрила престъплението за 8 дни. Сигналът за изчезналото дете е бил подаден на 21 април от майка му, българка от ромски произход.

От Дирекцията на полицията посочиха, че резултатите на експертизата доказват, че оръжието на убийството е намерено в дома на бащата, както и генетичен материал, доказващ смъртта на жертвата. Едва след това 27-годишният баща е направил пълни самопризнания пред полицаите.

Той е продал играчките и детската количка на Ани, за да прикрие следите.

"Разкрихме убийството на четиригодишната жертва, български гражданин, както и мерките, които е взел убиецът, за да изчезне трупът. Това е извършено по особено жесток начин, който няма аналог, не само сред случаите в Гърция, но и в света", каза говорителят на полицията.

Полицаи и журналисти се опитваха да не посочват конкретно как е извършено убийството, защото фактите били ужасяващи, а медиите в Гърция не си позволиха да публикуват цялата информация.

До Коледа Ани е живяла при баба си и дядо си в София, а родителите й живеели разделени. Когато е станало убийството майката на детето е била в Германия. Властите не смятат, че тя не е знаела за действията на нейния партньор.

Срещу нея е повдигнато обвинение за престъпна небрежност, която е довела до смъртта на детето. Жената е в тежко психическо състояние. Дори и в момента тя не знае зловещите подробности около унищожаването на трупа на дъщеря й.

Според гръцките власти основният мотив за убийството на детето е ревност - бащата се страхувал, че майката ще замине при германския си приятел и ще вземе детето със себе си. Полицаите твърдят, че по време на дългите разпити мъжът е бил спокоен и хладнокръвен и нито веднъж не съжалил за действията си.

“Само 10% от това, което се е случило стана публично. Може би става дума за най-жестокото и омразно престъплението на века…”, съобщава източник на полицията. От партията “Независими гърци” излязоха с изявление относно жестокото убийството на малката Ани. От фондация “усмивката на детето” пък пуснаха RIP за Ани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА