Last news in Fakti

22 Май, 2015 18:53 1 185 0

Задържаха трима каналджии

  • задържаха-
  • трима-
  • каналджии

Те са организатори на канал за миграция

Задържани са три лица от алжирски, ирански и иракски произход в София при съвместна операция на Държавна агенция „Национална сигурност”, Столична дирекция на вътрешните работи и Дирекция „Миграция” – МВР в София.

Операцията е в изпълнение на съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България.

Задържането на лицата е в продължение на специализираната операция на ДАНС и МВР срещу мрежа за незаконен трафик на хора, проведена на 20.05.2015 г. в столицата. Тримата са пребивавали в страната, като са използвали за основание кандидатстване за бежански статут. За лицата е установено, че са организирали незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия изток към Западна Европа през териториите на Турция, България и Сърбия. Иракският гражданин е използвал апартамент в в ж.к. „Люлин” като депо за временно настаняване на незаконно влезли в страната чужденци преди тяхното прехвърляне.

 

С цел преустановяване на престъпната дейност на лицата със заповед на председателя на ДАНС са наложени принудителни административни мерки отнемане на правото на пребиваване в Република България, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години. Мерките подлежат на незабавно изпълнение. Предстои установяване на останалите организатори и участници в мрежата.

Съвместните действия на ДАНС и МВР по противодействие на незаконната миграция продължават.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА