Last news in Fakti

1 Юли, 2015 14:10 997 0

Оправдаха двама от пазарджишките имами

  • имами-
  • двама-
  • оправдаха-
  • пазарджишките

Съдът увеличи присъдата на Ахмед Муса Ахмед на 2 години

Днес Пловдивският апелативен съд се произнесе с нова присъда по делото за проповядване на антидемократична идеология, образувано по протест и жалби на подсъдимите Ахмед Муса Ахмед, Саид Мутлу, Абдуллах Салих, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа срещу присъдата на Пазарджишкия окръжен съд.

Присъдата е изменена в частта й, с която подсъдимият Ахмед Муса е осъден на по една година лишаване от свобода заради разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация, като наложеното му наказание за двете престъпления е увеличено общо на две години лишаване от свобода.

Присъдата на Пазарджишкия окръжен съд е отменена в частта й, с която подсъдимите Саид Мутлу  и Абдуллах  Салих  са признати за виновни за проповядване на антидемократична идеология, като двамата са признати за невинни за това престъпление.

Присъдата е изменена в частта й, с която двамата подсъдими на по една година лишаване от свобода, като вместо това всеки от тях е освободен от наказателна отговорност и за това престъпление му е наложено  административно наказание глоба в размер на 4000 /четири хиляди/ лева – за подсъдимия Мутлу и ГЛОБА в размер на 3000 /три хиляди/ лева – за подсъдимия Салих.

Присъдата е потвърдена в останалата й част, в която подсъдимите Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа бяха признати за виновни за  членуване в нерегистрирана организация, като 9 от тях получиха от съда глоби от по 2000 лева, а Али Ходжа в размер на 3000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА