Last news in Fakti

26 Март, 2016 09:47, обновена 26 Март, 2016 10:45 24 106 17

Има задържан за убийството на братята в Ботевград

  • ботевград-
  • убийство-
  • братя-
  • задържан

Съпричастността му към престъплението се изяснява

Има задържан за убийството на братята в Ботевград - 1
Снимка: bTV

В хода на предприетото разследване за убийството на двамата братя в Ботевград е задържан мъж, чиято съпричастност към престъплението се изяснява, съобщиха от МВР.

Двамата мъже бяха застреляни в центъра на Ботевград в петък вечер към 20.10 часа. Убитите са братя, на 31 и 35 години. Те са от ромски произход, криминално проявени и осъждани. След убийството в Ботевград пристигнаха екипи и на жандармерията заради сигнал за възникнало напрежение в ромската махала. Повече от 100 служители на реда пазят центъра на града и махалата.

Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща, каза по bTV депутатът от ДПС Александър Методиев – бат' Сали.

Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити, каза Методиев.

Не искам да гадая, но според предположенията на хората вероятно има връзка между срещата и убийството, добави той.

Освен това, по информация, която Методиев получил от хората в Ботевград, преди време е имало стълкновение между единия от братята и управител на заведение. Последвали заплахи, включително за убийство.

Депутатът добави, че момчетата не са били криминално проявени, само единият имал регистрация, но това било свързано с работата му като охрана.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов призна, че градът има сериозни проблеми със състава на полицейското управление – едва 20-тина души бдят за сигурността. Той обаче увери, че се създава дирекция за обществен ред и сигурност. Надявам се с тези мерки да повишим сигурността в града, каза той.

Кметът добави, че се водят разговори с фирми за оборудване за видеонаблюдение, но призна, че по неговите наблюдения престъпността в града се увеличава. Каквото зависи от общината, ще бъде направено, обеща Гавалюгов.

„В 21 часа ми се обадиха да ми кажат, че са убити. Имаха врагове. Те работеха като охрана. Девет дни откакто работят там. На десетия го убиха. За нас бяха добри момчета, ако не ги закачат и не се бият. Марко го бяха били и спря работа. Сега ще станат десет дни, откакто ги върнаха на работа. Видях ги предния ден, Марко беше тръгнал към конете, а Цеци отиваше да види децата”, разказа по Нова телевизия леля Радка, която се грижи за Марко и Цеци.

Тя отрича двамата да са замесени в хазарт, каквато версия се тиражираше. Майката на Марко и Цеци е починала преди 7 години. Двамата нямат баща, разказват близки и роднини на убитите момчета.

„Страх ни е за нашите деца. Казват, че по-яките момчета от нашия квартал, ще ги пребиват”, споделя леля Цецка от квартала, където са живели Марко и Цеци.

Местните жители споделят, че преди около 40 дни млад мъж е бил убит на паркинг в града и в интернет имало коментари, че следващите убити ще са братята.

Обстановката в Ботевград след възникналото снощи напрежение в ромската махала е спокойна. От Жандармерията обаче патрулират близо до дома на убитите момчета.

Факти.бг припомня, че вчера двамата братя бяха намерени мъртви в центъра на града, до заведението, в което са работели. По неофициална информация те са застреляни в гръб, от засада. Първо е бил убит единият, вторият се е опитал да избяга, но куршумите са го застигнали. Засега няма информация кой е извършителят, няма задържани. Няколко души са били разпитани, но са били освободени тази сутрин.

Полицията работи по няколко версии за разстрела. Според едната, неизвестни нападатели са издебнали двамата братя в центъра на Ботевград и са ги застреляли. Другата хипотеза, по която работи МВР, е за възникнал скандал между двамата мъже. Разпитват се и хора, които са били в района на стрелбата, както и познати, и роднини на убитите. 

Все още не е открито и оръжието, с което са убити мъжете. Смята се, че става дума за пистолет. От МВР все още не коментират има ли заподозрян за престъплението, каквито информации се появиха още снощи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    5 0 Отговор
    Който не иска мира , на него секира !
  • 2 Toko

    6 0 Отговор
    Убиецът да се награди
  • 3 Непонасям сигани

    6 0 Отговор
    ЛЕЛЕЕЕЕ И ТОВА ДОЖИВЯХМЕ ЦИГАНИ ОХРАНИТЕЛИ.
    И КАК МОЖЕ ДА БЪДАТ ОХРАНИТЕЛИ ТЕЗИ СЛЕД КАТО СА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ И ОСЪЖДАНИ ???
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ.
  • 4 Бай Тошо

    5 0 Отговор
    Ако задържаният е българин веднага да се пуска и награди за стореното

    Коментиран от #6

  • 5 да се уточним

    5 0 Отговор
    охранители или наркоразпространители сложени на входа да спират конкурентите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИПЦЕ

    4 0 Отговор
    Твърде много щум се дига заради 2 м...ла
  • 10 Мартин

    3 0 Отговор
    Прав си ако бяха Българи до днес да е забравено.
  • 11 justice

    4 0 Отговор
    и аз така мислим зарад два м....сарина такваз дандания
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПАРАХОД

    2 0 Отговор
    Пак търсят лесна печалба , наркотици . БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ , от долните цигани продаващи дрога на децата ни . Само така ще има оправия с циганите влизащи по къщите ни да търсят лесна печалба , БУМ БУМ и да остава в двора да спинка . ЗА ОРЪЖИЯТА В БЪЛГАРИЯ.
  • 14 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    Сега са заловили някой, колкото да има задържан. Само и само, да не се бунтуват. Нали не вярваме, че криминално проявен, се занимава с оранителна дейност?! Дори и да е така, в което се съмнявам, 100% е забъркана и дрога и наркотици. Масово се занимават с това, и по цял ден се чудят какво да правят. Подпират кафетата и обикалят с колите по цял ден. А обикновеният Българин и данъкоплатец бъхти за 10, до 20 лева надница. И плаща осигуровки за такива търтеи! Жалко! Мн. Жалко!
  • 15 ziganina

    0 1 Отговор
    Kakvato e darzavata, takiva i ziganite.Zalko e 4e v Balgaria,4oveshkia zivot njama stoinost

    Коментиран от #16

  • 16 Мишка

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ziganina":

    Г-н циганин.Човешкия живот е безценен.Живота на престъпника наркопласьор рекетьор измамник и прочие няма абсолютно никаква стойност освен като храна за червейте.Това е чумата на обществото и трябва да се изтребва от корен заедно с всичката мързелива измет смучеща незаслужено помощи от държавата и всички Нас данъкоплатците.
    Може да Ме разпнете на кръста за тия думи........ но не Ме качваите на власт.......... защото тогава Хитлер ще Ви се стори майка Тереза.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 оФцЪ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мишка":

    Няма да коментирам,тук както и на всякъде цензурата вилнее с адска сила.За циганите и политиците на власт само добро или нищо.
  • 18 Омерзен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мишка":

    Много добре казано!