Last news in Fakti

6 Май, 2016 09:30 2 324 6

Бат Сали: В Раднево разпределят територии за дрога

  • раднево-
  • територии-
  • дрога-
  • бат сали

Бащата на един от битите в Раднево: Партии са виновни за агресията

Бат Сали: В Раднево разпределят територии за дрога - 1

Двете групи хора, които се сбиха след скандал на пътя и предизвикаха размириците в Раднево, не можели да разпределят помежду си територии  за разпространение на наркотици. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ДПС Александър Методиев-Бат Сали.

„Всички знаят това, но го крият и се разпространява версията, че за пореден път роми бият българи”, коментира още народният представител.

Пред камерата на Нова обаче жители на Раднево категорично отрекоха в града да има етнически конфликти.

Шефът на местното РПУ Мирослав Маринов пък увери, че не е имало протекция над четиримата арестувани за жестокия побой на пътя.

„Всички получени при нас сигнали за незаконни действия са обработени с необходимата обективност”, каза Маринов.

Бащата на един от битите в Раднево: Партии са виновни за агресията
 

Не знам защо е тая агресия в тоя народ. Какво искат – вместо да се хванем, да станем единни, ние още повече и повече... това партии го правят. Това каза пред камерата на bTV Живко Николов, баща на едно от пребитите в Раднево момчета. Заради насилието градът се вдигна на протест, а преди два дни се стигна и до сблъсъци на подстъпите към ромската махала.

„На гърба на нашите деца се изговориха толкова много глупости. Някои хора си правят кампании. Никой досега не ни е попитал нито мен, нито другите две момчета как са децата ни, а питат други неща...”, разказа той.

„На тоя (смятания за ромски тартор Сурай, който е сред обвинените за побоя-б.р.) му дадоха картбланш много партии, затова се стигна дотук. Имат си славата, защото ДПС-то ги изважда винаги – питайте го колко присъди има”, каза мъжът.

Той запита какво е правил човек от ДПС в махалата след избухването на протестите: „Какво прави – да подпали още повече?”.

По думите му преди 5 дни възрастен човек бил пребит за направена забележка. Две седмици по-рано младеж бил нападнат само защото минал покрай махалата.

Живко разказа, че във „Фейсбук” семейството получило заплахи, че битите момчета ще бъдат „довършени” в болницата.

Все пак той призова: „Да няма вражда, да няма мъст, искам този народ да се успокои. Да няма убийства, наранявания, да живеем спокойно”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Всички се мазнят и кривят истината. От каква "обсерватория" бат Сали видя разпределянето на територии за дрога? Нали е депутат в София, как наблюдава Раднево и защо е мълчал досега, ако знае?
    Етнически конфликти нямало, казали пред камерите на телевизията. А какво са: "преди 5 дни възрастен човек бил пребит за направена забележка. Две седмици по-рано младеж бил нападнат само защото минал покрай махалата"?
    Когато цигани бият другите, етнически конфликт няма, когато хората решат да се защитят - Вай, вай, не с лошото, единство, братство, БХК.....
    Медиите пък изпълняват поръчката да ни успиват. Повтарят се нещата от Катуница и Гърмен. Виновни били от една фамилия, другите са ангели...
    Протестите там обаче свършиха някаква работа - цар Киро влезе в зандана, притиснаха фамилията, в Гърмен събориха няколко коптора...
  • 2 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    За да са толкова агресивни-явно имат в кръвчицата нещо ,което вдига атмосверите ,така ще е -жалко за децата ни или са по чужбина или избиват комплекси по улиците....а други се възползват от тях...
  • 3 Ранко

    1 0 Отговор
    Хора .Въоражавайте се.Идва май отново времето на въоръжената борба.Пак ще ставаме шумкари..А тоя м...л Сали му слушах интервюто.Не каза нищо смислено,но защити м...лите под формата на криминален случай.Защото той има опит в тези неща.Кражби,и пращане да пребият някого.И от най-големият крадец,стана депутат.Но те вътре всички са такива в парламента.Крадци,измамници и убийци.
  • 4 Да ама не

    1 0 Отговор
    Да се заведе дело срещу биячите и да бъде призован бат Сали като истински отговорен депутат да потвърди и разкрие пред съда информацията си за територията на дрогата в Раднево ...
  • 5 ARHONT

    0 0 Отговор
    НЕ Е НА ЕТНИЧЕСКА , А НАРКО- ОСНОВА Е ВРАЖДАТА ..

    Коментиран от #6

  • 6 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ARHONT":

    Ако знаеш нещо и имаш доказателства иди в съда и кажи истината.
    Ако нямаш доказателства не пиши глупости защото почва да намерисва яко.