Last news in Fakti

15 Юли, 2016 15:17 2 343 1

30 г. затвор за двойния убиец от Джебел

  • мерт мехмед-
  • двойния-
  • убиец-
  • джебел-
  • затвор

Мерт Мехмед уби с брадва Джейлян Юсуф и 7-годишната й дъщеря

30 г. затвор за двойния убиец от Джебел - 1
Снимка: БТА

Върховният касационен съд (ВКС) е потвърдил присъдата на Окръжен съд-Кърджали спрямо Мерт Мехмед, на 20 г. от гр. Джебел, осъден на 28 г. лишаване от свобода, съобщиха от съда.

Мехмед Мерт беше обвинен за това, че на 22 април 2014 г. отишъл в дома на Джейлян Юсуф от Джебел и малолетната й дъщеря Джейда и противозаконно отнел от тях парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона, зарядно устройство за мобилен телефон и адаптер за лаптоп, всичко на обща стойност 1015 лева.

За да отнеме вещите им, Мерт умъртвил Джейлян Юсуф, 24 г., и малолетната й дъщеря Джейда, на 7 г., нанасяйки им удари с брадва.

Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които обвиняемият Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе обвинителен акт срещу Мерт Мехмед на 16 юли 2015 г. По делото бе извършено групиране на наказанията, наложени на Мехмед, за грабежа, придружен с убийство и още пет други наказания - четири за извършени кражби през 2014 г. и едно наказание за противозаконно държане на марихуана през 2014 г., като общото наказание е увеличено на 30 г. лишаване от свобода и е потвърдено на всички инстанции.

Определението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Присъдата е приведена в изпълнение от Окръжна прокуратура-Кърджали и се изтърпява в затвора в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    0 0 Отговор
    Немога да разбера защо просто не го умъртвят за такова престъпление. Дано затворниците се справят по-добре от съда. Чувал съм, че не толерират особено подобни деяния особено над жени и малолетни. Стисламе Палци.