Last news in Fakti

16 Юли, 2015 14:36 3 681 3

Касапинът Мерт се изправя пред съда

  • мерт мехмед-
  • джебел-
  • касапин-
  • изправя-
  • съда

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу него за двойното убийството на млада майка и дъжеричката й в Джебел през 2014 г.

Касапинът Мерт се изправя пред съда - 1
На снимката: Мерт Мехмед

Касапинът Мерт Мехмед, който насече с брадва млада майка и дъщеричката й в Джебел се изправя пред съда. Той остана в ареста повече от година.

Днес, 16 юли 2015г., Окръжна прокуратура – Кърджали внесе в Окръжен съд – Кърджали обвинителен акт срещу Мерт Мехмед от гр. Джебел за грабеж, придружен с убийство, съобщиха от Прокуратурата.

На 22 април 2014 г. Мерт Мехмед е отишъл в дома на Джейлян Юсуф от гр. Джебел и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб и противозаконно е отнел от тях парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона и адаптер за лаптоп. За да отнеме вещите им, Мехмед умъртвил Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря, нанасяйки им удари с брадва.

Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които обвиняемият Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.

Спрямо Мерт Мехмед е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Факти.бг припомня, че 18-годишният тогава ученик беше задържан за двойното убийство на 24-годишната Джейлян Юсуф и 7-годишната й дъщеря Джейда в Джебел през 2014 година.

Телата на майката и детето бяха открити в апартамента, в който са живеели. Във фаталната нощ Мерт е влязъл с брадва през терасата, за да вземе пари. Знаел е, че тя държи в себе си големи суми. Знаел е и мястото, на което се намират. Младата жена обаче се събудила и започнала да вика. Мерт я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То също се събудило, след което Мерт му нанесъл първия удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. След като обезвредил жената и детето, Мерт хвърлил върху телата им одеяло и преровил апартамента. Оттам отмъкнал 250 лева и два мобилни телефона. С парите си купил чифт маратонки и джиесем.

След като съсякъл майката и дъщеричката, Мерт се прибрал в дома си и хвърлил окървавените дрехи за пране. Брадвата, с която е извършено жестокото двойно убийство, пъхнал зад гардероб. Там тя е открита и от разследващите и изпратена за ДНК анализ. Младежът е направил пълни самопризнания.

Телата на майката и дъщерята бяха открити, след като вероятно са били престояли няколко дни, защото от жилището се е разнасяла миризма, което и накарало съседи да алармират полицията. Самотната майка е била от Кирковско, а с дъщеричката си живеели под наем в родопския град.

Мерт на няколко пъти е хващан да обира магазини и частни домове. Употребявал е трева, но в Джебел не изключват да е вземал и по-твърди наркотици. Когато бил под въздействие на дрога, ставал агресивен. Преди да бъде ограничен, в профила му във Фейсбук, можеше да се прочете: “Господи, моля те, дай ми търпение, защото ако ми дадеш сила, ще ги избия всичките.” или “Няма справедливост, няма мир! Майната на полицията!”, написано на английски.

Според местни жители пък Мерт Мехмед е имал интимна връзка с убитата майка Джейлян Юсуф.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Toko

    0 0 Отговор
    Няма да закачате електората-той винаги е невинен!!
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    Сега за това невинно убийство и самопризнанията ще го бутнат за 10-ина годинки да се поошлайфа и да излезе още по-голям изрод и от сега....
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Да е.. и турчина, сега ц......e да му пръснат ''халката'' в затвора и това е... те се радват на младо месо