Last news in Fakti

24 Февруари, 2012 08:43 2 926 2

Разпитват бизнесмена Георги Цветанов по „Октопод“-а

  • октопод-
  • алексей петров-
  • георги цветанов
Разпитват бизнесмена Георги Цветанов по „Октопод“-а - 1
Снимка: БГНЕС

Делото „Октопод“ продължава днес с разпит на основния прокурорски свидетел - бизнесмена Георги Цветанов. Целият ден е посветен на разпита на Цветанов. Срещу него ще се изправят всички адвокати на основния обвиняем – Алексей Петров, сред които и бивш главен прокурор на Великобритания.

Алексей Петров бе арестуван на 10 февруари 2010 г. Заедно с него бяха задържани Марчело Джотолов, Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Антон Петров – Хамстера, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров – Полицая.

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров са обвинени в организирана престъпна група с цел изнудване и рекет. Според прокуратурата Петров е оглавявал и група за финансови престъпления, с Хамстера, адвокат Николай Велков, братята Пламен и Йордан Стоянови и бившата барета Момчил Кръстев.

Срещу Алексей Петров са повдигнати 8 обвинения. Те са разделени в две дела с кодовото име „Октопод“. В първото дело Петров е обвинен в организирането и участието в престъпна група, която се е занимавала с рекет в периода от 1998 до 2004 г. Конкретно за Алексей Петров има и обвинение за опит за убийство на Георги Цветанов, както и за издаване на държавна тайна.

Заедно с бившата барета за членове на бандата се сочат и Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов. Всички заедно формират и участват в т.нар. дело „Малкия Октопод”.

Георги Цветанов започва да подава сигнали срещу Алексей Петров още през 1998 г. Години наред обаче властта работи срещу тях, а не по тях. Това е тезата на държавното обвинение, което разчита Цветанов да може да докаже, че Алексей Петров е рекетьор, изнудвач и бияч.

„Бил съм бит, бил съм унижаван, заплашван с каратистки способи. На последните разпити вече бях разпитван в детайли какво се е случвало, с коя ръка са ме ударили, с кой крак са ме ударили, какво е имало, каква е била обстановката“, заяви още в началото на декември бизнесменът.

„Обидно ми е, че се обяснява как аз, шампионът по карате и елитна барета, занимавала се със специални акции, не съм успял на банкера, на счетоводителя, нанасяйки удари с ръце и крака, да му сторя каквото и да било, та чак накрая се е наложило да взимам клещи и да му вадя зъби“, реагира тогава Петров.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    0 0 Отговор
    Скоро спираме всички турски сериали и ще се предават само наще с директни излъчвания от студиата ни в съда и полицията.
  • 2 вили

    0 0 Отговор
    Какъв е АП не знам но познавам Цветанов и живота му до 1997 г.в град Левски от всичко казано при Кулезич гледах слушах и се чудех за себе си ли говори или за друг...лъжа след лъжа...