Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 13:23 1 086 0

Разпитват свидетели за убийството пред „Амнезия“

  • стоян балтов-
  • амнезия
Разпитват свидетели за убийството пред „Амнезия“ - 1
Снимка: БГНЕС

Днешното заседание по делото за убийството на Стоян Балтов пред столичната дискотека „Амнезия“ продължи с разпит на свиделети. Следващото заседание по делото е насрочено за 3 април, когато съдът ще продължи с разпита на свидетели.

Подсъдими за убийството му са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град умишлено са убили Стоян Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди.

Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов. Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева.

Днес свидетелят Деян Рангелов обясни пред съда, че не е присъствал на боя между двете компании пред „Амнезия“, а непознато момче, най-вероятно приятел на убития Балтов, го е привикал на помощ. Казал му е, че е имало сбиване и има един пострадал. По думите на свидетеля, по лицето на Стоян Балтов не е имало кръв, а за синини – не може да каже.

Според Деян Рангелов линейката е дошла на местопроизшествието след около 1-2 часа. По думите на друг свидетел по делото обаче – линейката е дошла след 2-3 минути, заедно с полицията. Това твърди Деян Милев – приятел на Деян Рангелов.

Свидетелят Милев разказа, че заедно с Деян Рангелов са отивали към дискотека „Амнезия” след 2.00 часа през нощта. Тогава е видял, че някакви момчета тичат, но не им е обърнал внимание. Малко след това е чул някой да казва „няма пулс, проверете дали има пулс”.  Милев се е приближил до пострадалия Балтов, но не е видял по лицето му да има следи от побой.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА