Last news in Fakti

28 Октомври, 2012 11:12 1 929 2

Задържаха измамници, "ужилили" пенсионерка с 20 000 лева

  • измамници-
  • пансионери

Заловени са измамниците, измъкнали 20 000 лева от 62-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на МВР. В резултат на ефективните действия на служители от Първо районно управление «Полиция» - Стара Загора, са установени извършителите на кражбата,  осъществена на 18 октомври в дома на възрастната жена в с. Оряховица от двама непознати под предлог, че искат да закупят керемиди.

Това са Я.Д. от Варна (37 г.), П.П. от Дългопол (42 г.) и В.П. (37 г.), също от Дългопол. Лицата са задържани за срок от 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми и с постановление на Старозагорска районна прокуратура им е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Установено е, че Я.Д., П.П. и В.П. в съучастие с 39-годишния В.Д. от Дългопол и 38- годишната С.И. от Пловдив (живееща на семейни начала с В.Д.) са извършители на три измами на възрастни хора, живеещи на територията на Първо районно управление «Полиция» - Стара Загора.

Измамите са осъществявани по еднотипна схема: С.И. заедно с трима от четиримата мъже се представяли за служители в Пенсионното и възрастните хора ги допускали в домовете си. Мнимите служители убеждавали пенсионерите, че могат да получат субсидии от Европейския съюз за увеличаване на пенсиите и за безплатни лекарства, но за целта трябвало да им се предоставят всички пари и ценности, намиращи се в дома.

Наивните възрастни хора давали парите и ценностите, а някои от тях изтеглили и спестяванията си от банкови клонове, придружавани от С.И. Впоследствие установявали, че са станали жертва на измамници и алармирали полицейските служители.

В.Д. и С.И. също са задържани и спрямо с постановление на Старозагорска районна прокуратура е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на петте лица продължава.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OGI

    0 0 Отговор
    DOKATO SE VLO6AVAT NE6TATA V BALGARIA I SE UVELI4AVA I BEZRABOTICATA 6TE SE MNOJAT I PRESTAPNICITE.
  • 2 xXx

    0 0 Отговор
    добре е че са ги хванали, но не мога да си обясня как така има тилкова много богати пенсионери в България... всяка седмица има новини от този род, 5-6-7-8 бона... тази с 20....