Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 10:33 2 657 24

Сарафов: Братята, застреляли граничния полицай, се опитали да убият и военнослужещия от патрула

  • убийство-
  • петър бъчваров-
  • борислав сарафов

Изключително нагло, брутално, арогантно престъпление

Сарафов: Братята, застреляли граничния полицай, се опитали да убият и военнослужещия от патрула - 1
Снимка: БГНЕС

Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да убият и военнослужещия от патрула, навлизайки на българска територия. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов.

Той категорично отхвърли твърденията на двамата подсъдими, че са действали под уплаха. "Не са се стреснали. Понеже познавам в детайли доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били изключително арогантни, нагли и брутални. След убийството на полицая са влезли през дупката на българска територия и са се опитали да убият военния от патрула. И само изстрелите от негова страна са ги накарали да се върнат обратно в турска територия.

Изключително нагло, брутално, арогантно престъпление. Така че не мисля, че ще получат леко наказание", каза Сарафов.

Той не очаква данните са психически проблеми на двамата братя да смекчат присъдата. "Ако съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, но не мисля, че това е така в случая. Тези лица явно действително за изпълзели от дълбините на генофонда, но това по никакъв начин не омаловажава деянието и смъртоносния резултат - те са убили български граничен полицай и се надявам, че те ще получат заслуженото, вероятно от турския съд, но ние ще предоставим необходимите за това доказателства.", коментира директорът на следствието.

Утре на мястото на убийството ще бъде проведен следствен експеримент с участието на български и турски следователи, за да се разбере откъде точно са произведени изстрелите.

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора, каза още Сарафов. По-скоро, целта им е била да грабят трафиканти, които често носят ценности със себе си, допълни той.

Заместник-главният прокурор коментира още, че са необходими законодателни промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБЕР

    7 29 Отговор
    При нас нямаше такива. СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА на Рашков
  • 2 Кочо

    13 1 Отговор
    Първо - не лъжи! Второ - ако не лъжеш, това е много жалка картина за нивото на българския военнослужещ !!!
  • 3 Джамбазов

    10 7 Отговор
    Ми липсва нещо за русия нема ли да плюне
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    безумие
  • 5 Той

    15 3 Отговор
    пък вместо да стреля по тях , стрелял по подкреплението !
  • 6 Русенец

    22 2 Отговор
    А някога граничарите ни стреляха с АК по нарушителите.
  • 7 Кочо

    6 13 Отговор
    Вие българите още не можете да възприемете, че живеете по стандартите на западните ценности и подсъзнателно въздишате по спокойните години при бай Тошо! Вчера в Белгия някакъв с ,,психични проблеми" уби с нож и рани друг полицай и никой в свободния свят не прави от това трагедия, телевизиите да изпратят по 4 екипа кореспонденти на мястото на престаплението, в родните места на полицаите, на извършителя и пред районния съд! А тук вижте какво става - оставки, изслушване на министъра, екип в Одрин, екип в турските села по границата, където младежите с ловна пушка са били овчари! В Селиолу, включително! Същото Селиолу, при което в срещен бой българския войник преди 110 години помете в срещен бой османските дивизии!
  • 8 Двама

    20 0 Отговор
    луди щъкат с пушки по границата с Турция и влизат и излизат през дупките на оградата......

    Коментиран от #10, #11

  • 9 така де

    13 2 Отговор
    Цялата работа намирисва.
  • 10 далаверко

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Двама":

    Предлагам като един патриот да направя още една велика ограда,ще се пожертват в името на още милиони
  • 11 Кочо

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Двама":

    От българска страна на границата това е невъзможно! В идеалния случай оператор от наблюдението щеше да ги засече веднага и насочи там патрул, който да ги прибере или изгони от ,,забранената гранична ивица", ако са някакви случайни събирачи на гъби! В по лошия вариант в рамките на 1-2 часа патрулиращия наряд щеше да свърши същата работа! Но, тези няколко дни са се въртели там и турската страна не е взела мерки!
  • 12 тея

    7 2 Отговор
    Са решили да направят пари като Динко.
  • 13 русофил/туркофил

    3 3 Отговор
    такива сме
  • 14 Перо

    14 3 Отговор
    Ако това за навлизането на престъпниците на БГ територия е истина,а не за връзване на гащите на военния,че може да е стрелял в чужда територия, означава,че е напълнил гащите от шубе,вместо да е запазил самообладание и да е защитил с умения и подготовка живота и страната си от двама луди с ловна пушка! Показателен е факта,че е стрелял на поразия,по своите,които са пристигали да помагат! На такива “кадри” е опасно да се даде дълго оръжие! Те са като слон в стъкларски магазин! Пълен упадък на държава и държавност,а на некадърната калинка и шефка на ГД Гранична полиция не е направена даже забележка за безхаберието и пълното разложение, когато по 1100 престъпници преминават държавната граница,ежедневно!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    ЗАЩО???Каква е ПРИЧИНАТА????
  • 18 българин

    3 0 Отговор
    Има нещо гнило в Дания.
  • 19 Мунчовци с Шлемофони

    3 5 Отговор
    България не предаде на Турция граничарите си, които участваха в акция по задържането на турски бракониери в Черно море. Турция намери за осъдителни действията на българските морски граничари и протестира многократно.
    Сега ще осъдят турските престъпници в Турция, но присъдите не са задължителни, както и привеждането им в действие, ако все пак бъдат осъдени "невменяемите"...
    Ще е интересно, ако Турция е организирала това покушение с Невменяеми, за да може да респектира България, на по-късен етап или да й се присмее...
    Все пак Турция може да подмени Генофонда на България за една нощ, като пусне 5 милиона бежанци към наплашените български полицаи, с овчарските геги...

    Коментиран от #21

  • 20 Честито

    6 1 Отговор
    Братя българи, ако милиционера Гешев,назначен от милиционера Борисов, не е на екрана,назначения от него милиционер Сарафов е там. Т.е. тройката чекисти са непрекъснато в публичното пространство да ни напомнят,че няма спасение от тях,а трябва да има ,и да плашат хората с правото по Вишински.Това Сталинско право значи -закона това съм аз.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сиганин

    6 0 Отговор
    Поредното замазване на очи.
    Двама пратя с психични отклонения.
    Много удобно.
    Работата е толкова дебела,че на министъра му се пререва.
  • 23 Няма да се случи

    4 0 Отговор
    Границата с Турция не се охранява.Фактът,че се вкарват хранителни продукти от месо и мляко в страна европейска е показателен.Така не ставаше от Украйна за Полша,т.е.с голова 300 злотувки и храната в коша за смет.От Украйна за Румъния ставаше,или и те като нас.Но поляците от Шенген претърсваха щателно.А на турската граница?Там е един караминьол.Изглежда командироват унгарски граничари в помощ.А при нашите е трагедия.Дали влизат в комбина при трансферите на мигранти,те си знаят.
  • 24 Емо

    1 0 Отговор
    Аман от нещастници, трупащи дивиденти на гърба на загиналия.