Last news in Fakti

19 Декември, 2022 12:09 2 165 37

Спряха кола с 10 сирийци край Свиленград

  • сирийци-
  • свиленград-
  • мвр

Шофьорът е задържан и обвинен

Спряха кола с 10 сирийци край Свиленград - 1
Снимка: ОДМВР Хасково

Мъж е задържан с 10 нелегални мигранти, които превозвал в автомобила си до свиленградското село Дервишка могила.

Прокуратурата привлече като обвиняем К. Т., 40 г., за престъпното подпомагане на чуждите граждани - сирийци да преминат незаконно през страната, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят е от 17 декември – тогава около 20:30 ч. по третокласен път от село Мустрак за село Дервишка могила, униформени спрели за проверка лек автомобил – К. Т. го управлявал, а в него пътували шестима мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност.

Извършена е проверка на автомобила, при която в багажника са били открити още четирима сирийски граждани без документи за самоличност, сред които и 14-годишно момче.

Водачът на автомобила трябвало да транспортира групата до София, за което щял да получи възнаграждение, е установило разследването.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. И в момента се извършват действия по разследването, под надзора на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шенген ли?

    17 4 Отговор
    Да, ама друг път с тази пробита граница. Холандците са виновни, нали?!
  • 2 Добре дошли

    7 1 Отговор
    Уважаеми сирийци
    Щом бягате от американски бомби и от джихадисти българия не обича такива бегълци
  • 3 Много

    11 1 Отговор
    летни тези на снимката ?
  • 4 Форд

    12 3 Отговор
    За тях хотел на морето няма ли? Или те не са хора? НПО-тата дето обгрижват украинците да се задвижат.
  • 5 Наруто Узумаки

    11 1 Отговор
    Оправяме чужда черга както винаги. Оградата по границата е разграден двор. Иначе европейци сме...ама не дотам сякаш.
  • 6 Перо

    11 0 Отговор
    Да ги разпределят и закарат по домовете на Министъра на МВР,шефката на гранична полиция и Гл.Прокурор за настаняване и издръжка!
  • 7 Полковник РУМНО

    15 0 Отговор
    100 пъти съм го писал. 1.Връщане на гранични войски. 2. Заставата, граничари с АК-47 и граничарското куче.3. Телени заграждения с ток, видео наблюдение по сектори. Така беше по времето на социализма. Пиле не можеше да прехвръкне. Ама било нечовешки и тоталитарно. Ееее, другото е приказки и затова Австрия и Холандия заради мигрантите. никога няма да ни пуснат в Шенген.

    Коментиран от #11, #25

  • 8 Механик

    13 0 Отговор
    Що се им скрили очите, бе? Мислите ли, че някой ще ги познае?
  • 9 Ха ха ха

    9 0 Отговор
    Баба Станка ли ви потвърди, че тези млади пръчове са сирийци? И защо не са на ГКПП-то?

    Коментиран от #12

  • 10 ХАРОН

    2 0 Отговор
    Е с десет американци ли да спрат? Тук само такива се движат по десет.
  • 11 Полковник РУМНО

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Полковник РУМНО":

    Апропо Холандия и Австрия да финансират телените заграждения и генераторите за ток, пускани при спиране на мрежовото захранване. Не само да приказват и имат претенции. По голяма съпричастност и солидарност от тяхна страна. Другото относнохвлезлите мигранти на територията на РБ и тяхната гонка от органите е неефективно, смешно и несериозно.

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 12 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха":

    Защото прекарването на мигранти през територията на РБ от точка А, до точка Б е скъпо платен бизнес.
  • 13 Гост

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Полковник РУМНО":

    От какъв зор Холандия и Австрия да ни оправят на нас проблемите за които сами сме си виновни ?! Тези държави нямат претенции към нищо,а само ни заявиха,че няма да ни допуснат в Шенген именно поради тази причина,че границата ни е разграден двор и всякакви нелегални преминават,че барабар терористи с тях.Налинутре същите тези нелегалните ще стигнат и до западна Европа,ако ни приемат в Шенген.За всичко сме си виновни ние и западните държави са напълно прави!

    Коментиран от #14

  • 14 Полковник РУМНО

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Е, малко си поизостанал с информацията. Основната причина, поради които направиха стоп за влизането ни в Шенген, са мигрантските потоци,э които навлизат в ЕС, най вече Австрия и Германия. Австрия открито си го каза включвайки и Румъния. Що се касае за изграждане на теленото модерно съоръжение, границата ни е външна за ЕС. Задължтелно е включването на ЕС по финансирането и помощ по изграждането на заграждението. Другото е приказки.

    Коментиран от #18, #35

  • 15 Капитан от НШЗО (о.з.)

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Полковник РУМНО":

    ....и да ни разрешат да използваме ,,дълго оръжие" при необходимост и т.к. лично Министъра си призна,че днешните ,,гранични ПОЛИЦАИ",не са обучени....да привикат нас...,,старите" дето още в 70-те години на м.в.носехме караулна служба десетки пъти с АК+два пълнителя с бойни....едва 18-20-годишни момчета.А в стаята ми в караулното,където ми се полагаше,като Н-к караул имаше още два сандъка с гранати и допълнителни патрони(Елховски гарнизон....12МСП)
  • 16 Анонимен

    4 0 Отговор
    Защо повече само сирийци нахлуват в България ? Милионери ще направят сирийският клан Алгафари, никой не иска да ги арестува и обвини в нелегален трафик на мигранти, ако бяха в друга държава от ЕС до днес щяха да търкат наровете на затвора, а се чудят политиците, защо не ни искат в Шенген, ами защото не искаме да разкрием трафикантите на мигранти ! Защо си мислят нашите корумпирани политици, че Брюксел не знае за този клан Алгафари който се занимава с престъпни дейности - трафик на наркотици и мигранти ?
  • 17 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Полковник РУМНО":

    Ти като си полковник явно не си патриот, а просяк ? Каква помощ просиш, бе тук става въпрос за граница на родината ти, която трябва да пазиш, не да просиш пари за тел, тази титла полковник на рожден ден ли ти я подариха, ти знаеш ли как се стреля с пушка, такива покливи полковници като теб сте срам и за тоалетната не за армията ! Затърсил помощ от Австрия и Холандия защото му казали, че не ставаме за нищо което е верно ! И на този имитатор на военен ще разчита България, Боже опази !

    Коментиран от #21

  • 18 200 милиона струваше

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Полковник РУМНО":

    оградата построена от Тиквата и онзи кретен В.Симеонов, нали беше хубава и уж я харесваха, сега "хубавата" ограда ли не е пречка за свободно минаване ? Още пари ли искат, Тръмп за тези пари бетонна стена в Тексас на границата с Мексико щеше да издигне ! Заоправдавал се е тук някакъв смешен пъзльо, че и полковник на всичката тази срамотия и обвинения хвърля срещу държави които са ни казали, че нямаме место сред шенгенци !

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "200 милиона струваше":

    Чети внимателно коментарите ми и не пиши глупости. 1. Не съм писал за никаква друга ограда, а писал за тази която функционираше по времето на социализма. 2.Специално за теб пускам отново коментар номер 7, чети и си води записки, а не да правиш излишни квалификации.
    ..........................................
    100 пъти съм го писал. 1.Връщане на гранични войски. 2. Заставата, граничари с АК-47 и граничарското куче.3. Телени заграждения с ток, видео наблюдение по сектори. Така беше по времето на социализма. Пиле не можеше да прехвръкне. Ама било нечовешки и тоталитарно. Ееее, другото е приказки и затова Австрия и Холандия заради мигрантите. никога няма да ни пуснат в Шенген.
  • 20 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "200 милиона струваше":

    Коментар 14: Основната причина, поради които Австрия и Холандия направиха стоп за влизането ни в Шенген, са мигрантските потоци, които навлизат в ЕС, най вече Австрия и Германия. Австрия открито си го каза включвайки и Румъния. Що се касае за изграждане на теленото модерно съоръжение, границата ни е външна за ЕС. Задължително е включването на ЕС по финансирането и помощ по изграждането на заграждението. Другото непознаване на материята,квалификации и празни приказки.
  • 21 Полковник РУМНО

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Апропо полковническото звание с гордост го нося. Това е голямо звание! Отговорно към Народа и държавата! Знам как се прави разузнаване, как се ръководят отделни подразделения, как се стреля с автомат, който такива като теб днес не знаят къде е приклада и къде е дулото. Камо ли как се борави и стреля с оръжието. Иначе да обиждате хората сте царе.Само там ви бива.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Анонимен

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Полковник РУМНО":

    Ей полковника, когато аз служих в 50350 Мичурин /днес Царево/ 72-74 г. и съм охранявал морската граница, връх Папия и 4-те стационарни оръдия на плажа ти вероятно си бил под масата да си играеш на камиончета, млъквай и се нареди до послушковците имитатори на патриоти !

    Коментиран от #28, #29

  • 23 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Полковник РУМНО":

    Ти просиш откровено от Австрия и Холандия за това ли ти е титлата полковник, не ми обяснявай какво можеш на думи, на практика си некадърник отдаден на просия !

    Коментиран от #27

  • 24 Чудо голямо !

    2 1 Отговор
    Тоя бизнес върти от шиптъри и турци.Нашите алчници са само мулета.
  • 25 Кога при социализма

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Полковник РУМНО":

    е имало видео наблюдение по границите ? За "глухарчета" ли ни взема ?

    Коментиран от #26

  • 26 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кога при социализма":

    Където трябваше имаше. Това не е информация за всеки. Днес на това му се казва "класифицирана информация"!
  • 27 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    Това не е просия, а задължително включване на 2-те държави по изграждане на съоръжението, предвид тяхната аргументация и претенции относно нахлуването на мигрантите в ЕС. Затова спряха влизането ни в Шенген! Щом имат претенции и искат висока сигурност ще плащат! Ще се включат активно в изграждането на мощно, съвременно, телено-електронно съоръжение по опазване външната граница на ЕС! Другото е приказки.
  • 28 Полковник РУМНО

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Не, неведнъж с група офицери съм правил проверки на цитираните обекти. Сигурно си бил в строя и по команда на командира ти, си отдавал чест.

    Коментиран от #30

  • 29 Полковник РУМНО

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Апропо: РУМНО говори ли ти нещо? Можеш ли да му направиш превод. Такива кото мен РУМНО, правихме проверки за БГ на подразделенията в БНА и някои специализирани обекти подчинени на МВР. Трудно ще го схванеш, какво съм написал. Освен да ругаеш, друго не можеш.

    Коментиран от #31

  • 30 Анонимен

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Полковник РУМНО":

    Ти столетник ли си в момента бе полковниче ? Изминаха 50 години от тогава, аритметика владееш ли ? Дори предполагам не знаеш какво има на Папия и колко и какви са стационарите на плажа, те вече ги няма и какви ли проверки си правил на тях или си проверявал само капанчето на бай Ташо, колко бяха стационарите кажи щом си ги проверявал, те бяха единствени по онова време там на плажа в този район чак до Малко Търново не вярвам да си ги забравил, те не се забравят ?

    Коментиран от #32

  • 31 Анонимен

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Полковник РУМНО":

    Умряла ли е циганката която те е хвалила, че си започнал сам да се хвалиш и самоизтъкваш, комплекс за малоценност ли имаш ?

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Полковник РУМНО

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Не се хваля, но ви информирам, че съм бил на времето фактор в областта, която работи и не може така гадно да се бъзикате, Е, това че ме обиждате, елементарните индивиди, това пчвогат да правят.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 А мииииииииии

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Полковник РУМНО":

    Да не бяха ги калесвали. Сега що пищят.

    Коментиран от #36

  • 36 Полковник РУМНО

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "А мииииииииии":

    Остави шегата настрани. 1. Те не са ги калесвали, ами мигрантите търсят да се установят в държави с добър стандарт на живот. Това са държавите от Централна Европа. 2. ЕС, и най вече Австрия и Холандия допуснаха груба грешка със спирането на РБ и Румъния влизането във Шенген. 3. Миграционните натиск тепърва ще се усилва и мигрантските потоци, няма как да бъдат спрени. 3. Казах, финансиране и построяване на модерно телено-електронно погранични съоръжения, специалисти от ЕС и сума в размер минимум половин милиард евро за изпълнение на задачата. Другото е просто приказки. От пусто в празно.

    Коментиран от #37

  • 37 А мииииииииииии

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Полковник РУМНО":

    Буля шМеркел какво каза............. да идвали, че да оправели......