Last news in Fakti

24 Септември, 2013 12:12 3 664 0

Прокуратурата повдигна обвинение за убийството на Павлинка Йовчева

  • павлинка йовчева-
  • любомир симеонов-
  • прокуратурата-
  • застреляха-
  • жена-
  • бургас
Прокуратурата повдигна обвинение за убийството на Павлинка Йовчева - 1
Снимка: БГНЕС

Вече има повдигнато обвинение срещу 57-годишният Любомир Симеонов за убийството на банкерката Павлинка Йовчева.

Симеонов е привлечен като обвиняем по чл. 116 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 10 до 30 години или доживотен затвор, съобщи за Gramofona.com окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

Обвиненията са били предявени още вчера следобед и от тогава Любомир Симеонов е с прокурорско задържане за 72 часа. Най-вероятно в четвъртък, 26-ти септември Окръжният съд ще разгледа и мярката му за неотклонение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за бизнесмена.

54-годишната Павлинка Йовчева беше застреляна вчера около 8 часа сутринта на излизане от магазин за плодове в центъра на Бургас. Жената е убита с един изстрел от упор. Два часа след убийството 57-годишният Любомир Симеонов сам се предаде в полицията.Това обаче стана в полицейското управление в Сливен. Мъжът е предал и оръжието, с което е застрелял Йовчева, незаконен пистолет „Макаров”. На този етап като мотив за показния разстрел се посочва отказан кредит.

Любомир Симеонов е кандидатствал за банков заем в размер на 1,5 млн. лв., които му били отказани. Неофициално се коментира, че той е бил изнудван от жертвата си. В средата на месеца Симеонов е подал и жалба срещу Павлинка Йовчева в Икономическа полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА