Last news in Fakti

19 Ноември, 2013 00:29 1 355 1

В Уганда съдят британец за разпространение на гей-порно

  • уганда-
  • порно-
  • процес

Хомосексуалните действия в страната са незаконни

В Уганда съдят британец за разпространение на гей-порно - 1
Снимка: БГНЕС


Съдът в Уганда обвини британец в разпространение на гей-порно, съобщава Би Би Си.

Пенсионерът Бернард Рандал, който е родом от Кент, отхвърли обвиненията за трафик на неприлични публикации.

Хомосексуалните действия са забранени в Уганда, като ако бъде признат за виновен, британецът може да бъде осъден на 2 години затвор. 65-годишният мъж е обвинен заедно със своя 30-годишен съквартирант и приятел Албърт Чепотйек. Срещу угандиеца са повдигнати по-сериозни обвинения, описани като „актове на брутално неприличие“, които могат да го изправят пред 7-годишна присъда. Той също отрече обвиненията към него.

Бернард Рандал бе арестуван след като престъпници откраднаха личния му лаптоп от неговия дом. Впоследствие те публикуваха снимки от видео материалите намиращи се в него, в местен таблоид. Обвиняемият заяви, че материалите са изтекли, след като крадците се опитвали да го изнудват по неговия имейл, но той не се поддал на натиска им. Един от обвиняемите за кражбата обаче контрира тези твърдения, заявявайки, че Рандал лично му е дал записа, докато се е опитвал да го убеди да му стане сексуален партньор и да замине с него в Англия.

По време на процеса адвокатите на британеца поискаха делото да бъде отложено, докато съдът разгледа тяхната жалба по случая. Делото се радва на сериозен международен интерес, като то бе отразявано от журналисти от всякаква националност.

Рандал вече получи подкрепа от британският актьор Стивън Фрай и активиста за човешки права Питър Тейчел.

През 2011 г. гей активистът Дейвид Кейто беше пребит до смърт в Уганда. Местните власти обаче заявиха, че убийството не е имало нищо общо със сексуалността на пострадалия. Към момента местният парламент обмисля законодателство, затягащо още повече контролът над хомосексуалните действия на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 alex xela

    1 0 Отговор
    Ай дано да вкарат и такъв закон в БГ, че ми писна от п...ли, то в парламента по медиити и т.н. от сутри до вечер само п...си дават