Last news in Fakti

22 Юни, 2015 18:24 7 345 1

Правят филм по романа „Жени“ на Чарлз Буковски

  • чарлз буковски-
  • жени-
  • филм-
  • екранизация

Полу-автобиографичната история следват други адаптации по Буковски включително Муха на бара от 1987 г., Истории на обикновена лудост от 1983 г. и Фактотум от 2005 г.

Правят филм по романа „Жени“ на Чарлз Буковски - 1
Снимка АП/БТА

Полу-автобиографичния роман на Чарлс Буковски "Жени" ще бъде адаптиран за голям екран от продуцентската компания, която стои зад заглавия като "Войната е опиат", съобщава в. "Гардиан".

Компанията Voltage Pictures, известна също и с хитове като "Убиецът Джо" на Уилям Фридкин и "Дон Джон" на Джоузеф Гордън-Левит, е получила правата за екранизация на книгата от 1978 г.

"Жени" разкрива върволицата от любовни похождения, които връхлитат литературното му алтер его Хенри Чинаски, на чиито литературен гений се възхищават множество жени.

Филмът ще бъде базиран на сценарий на Итън Фърман.

Предишни филми, правени по романи на американския писател са "Муха на бара" от 1987 г., с участието на Мики Рурк, "Истории на обикновена лудост" от 1983 г., с участието на Бен Газара и "Фактотум" от 2005 г с участието на Мат Дилън.

Джеймс Франко наскоро приключи работа по биографичен филм за скандалния автор, озаглавен "Буковски".

Все още не са издадени никакви детайли по-новата продукция

Известен като поет лауреат на американския несретник, Буковски умира през 1994 г. на възраст от 73 г. Творчеството му включва хиляди стихотворения, стотици разкази и шест романа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    0 0 Отговор
    май а$$