Last news in Fakti

10 Март, 2012 19:46 6 371 4

Какво е да имаш фалшив силикон?

  • pip-
  • гърди-
  • импланти
Какво е да имаш фалшив силикон? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Покъртителен разказ на жена, изпатила от фалшивите гръдни импланти PIP, публикува британският таблоид „Дейли Мейл“. Майката на две деца съветва жените, избрали евтините френски ментета, веднага да ги махнат от тялото си.

Двата силиконови импланта на Андреа Хейман се разпаднали, а вредните вещества се разнесли из тялото й. 38-годишната жена започналата да оплешивява и загубила съня си.

„Имах тиктакаща бомба в гърдите си“, споделя потърпевшата, която с  терапия опитва да си върне здравето и бодрия дух.

През 2006 година тя се решила да си сложи силикон, тъй като не харесвала гърдите си след две раждания. Миналата година започнали проблемите. Жената усещала, че нещо се случва в гърдите й, но лекарите твърдели, че имплантите са наред. До момента, в който скенер установил, че са се разпаднали.

Разследването срещу PIP започна през декември 2011 г., след като жителка на Марсилия заведе дело срещу компанията с обвинението, че поставените на дъщеря й импланти са причинили смъртта й през 2010 г. от рак на гърдата. Около 400 000 жени по цял свят носят „бомби със закъснител“ в деколтето си, допълва вестникът.

Шефът на френската компания за гръдни импланти Poly Implant Prothese (PIP) Жан-Клод Мас пък призна, че в някои от продуктите на неговата форма е използван промишлен силиконов гел, който не е одобрен от здравните власти, съобщават британски медии.

Адвокатът на Жан-Клод Мас Ив Хадад обясни, че компанията използва висококачествен гел за богати клиенти. „По-простата“ версия се предлага на изгодни цени, но с промишлен силикон за гръдните импланти, който няма одобрение от здравните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уцьч

    0 0 Отговор
    Само тотално плиткоумо същество би си турило силикон само за да е ,, красиво... и угодно за он..дане... Достоен мъж не би погледнал подобна жена...

    Коментиран от #2

  • 2 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "уцьч":

    @1 - Подкрепям мнението ти.
    Освен това не виждам, защо занимават света с това - който си е слагал силикон - да му мисли....
  • 3 СилиКон

    0 0 Отговор
    Абсолютно подкрепям двамата пишещи. Не мога да разбера причината да се подлагаш на рискова операция и да си слагаш чужди, потенциално вредни вещества из твоето тяло без да е абсолютно необходимо. Кой е слагал да си бере кахъра.
  • 4 аз

    0 0 Отговор
    нека да измрат всички заспали тъпи и наивни фльорци, които се осмеляват да вървят срещу природата и да си вкарват в тялото какви ли не боклуци в името на псевдокрасотата си. Не стига, че си завират във вагината всякакви дебели и дълги предмети, ами и в гърдите си трябва да навлязат... Заслужават си напълно съдбата, проклети да са заедно с всички доктори, които правят това.