Last news in Fakti

20 Април, 2012 11:38 695 0

КЗК отмени поръчка за хемодиализа

  • кзк-
  • хемодиализа

 

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на "МБАЛ – д-р Братан Шукеров" АД, гр. Смолян, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Решението е за откриване на "открита" по вид процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Доставката на медикаменти, медицински консумативи, реактиви и биопродукти за лаборатории и кръвен център и консумативи за отделение по хемодиализа" в частта по обособени позиции № № 423 - 474.

КЗК установи, че методиката за оценяване на офертите не съдържа точни указания за принципа на присъждане на определен брой точки по показател "Качество" на предлаганите медицинските консумативи, което дава възможност за произвол и манипулиране на комплексната оценка на участниците.

В резултат на незаконосъобразно изготвената методика Комисията счита, че решението за откриване на процедурата следва да бъде отменено в тази му част.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА