Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 10:58 2 898 5

Защо Крал Чарлз III и Кейт Мидълтън останаха в една болница по едно и също време?

  • крал чарлз трети-
  • кейт мидълтън-
  • болница-
  • кралско семейство-
  • здравословни проблеми

Кралят и принцесата на Уелс избраха частна болница, вместо традиционната „Крал Едуард VII“, на която кралското семейство се доверява от години

Защо Крал Чарлз III и Кейт Мидълтън останаха в една болница по едно и също време? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Едва година и половина след възкачването на трона британският крал Чарлз III се сблъска с редица здравословни проблеми. Първоначално бе съобщено, че той ще влезе в болница за извършване на процедура за коригиране на уголемена простата. Малко след изписването му стана ясно, че е диагностициран с рак, но от Бъкингамския дворец не разкриха какъв вид.

Малко преди първоначалната новина за здравословните проблеми на краля, стана ясно и че снаха му – Кейт Мидълтън трябва да се подложи на планирана коремна операция. Какво точно се е случило със съпругата на принц Уилям, за да се стигне до тази интервенция, така и не се съобщи, но от Бъкингамския дворец уточниха, че „не е рак“.

Кейт прекара две седмици в болницата, а после тихо бе отведена у дома ѝ в Adelaide Cottage в Уиндзор, където продължава да се възстановява. Бившата съпруга на принц Андрю - Сара, която е херцогинята на Йорк, от известно време се бори с рак на кожата, за което също съобщи наскоро, пише jenata.blitz.bg.

Болницата, спечелило доверието на кралското семейство

В продължение на много години членовете на кралското семейство предпочитаха да търсят лечение в болница „Крал Едуард VII“, дискретно разположена на лондонската улица Харли.

Кралица Елизабет II беше хоспитализирана там за операция на коляното през 2003 година. Нейният съпруг принц Филип също предпочиташе лечебното заведение, където трябваше да остане няколко пъти, а според непотвърдени съобщения кралица Камила също е претърпяла операция там през 2012 г.

Знаейки колко кралска история е безопасно скрита зад вратите на тази болница, последователите на Короната бяха изненадани, когато дворецът обяви, че Кейт е претърпяла планирана операция на друго място. Частната болница, в която е откарана Кейт, е само на един хвърлей от болницата на крал Едуард VII. Интересното е, че Крал Чарлз също е избрал частната болница, за да се подложи на лечение на уголемена простата.

Но защо двамата решиха да останат в една и съща болница по едно и също време?

Кралски редактор Еми Грифитс успокои страховете на доброжелателите, обяснявайки в скорошен подкаст:

„Въпросът не е, че Чарлз и Кейт „отхвърлиха“ тази болница. Много от старшите консултанти на лондонската клиника са работили в медицинските среди. Така че има известно припокриване. И това е разбираемо, хората не винаги се обръщат за помощ към болница, те се обръщат към конкретен консултант и доктор, който ще се грижи за тях и ще проследи възстановяването им”.

Частната клиника, в която отседнаха Чарлз и Кейт, предлага персонализирани хранителни менюта, луксозни стаи със самостоятелен санитарен възел и най-модерно оборудване. Всяка стая разполага с климатик и самостоятелна баня с безплатни луксозни тоалетни принадлежности. В отделенията на лондонската клиника пациентите могат да гледат телевизия, да слушат радио и да провеждат телефонни разговори.

Кетъринг екипът взема предвид диетичните нужди на всеки пациент и работи в тясно сътрудничество с диетолозите, за да осигури идеалното меню за насърчаване на изцелението на болния. Всички ястия се приготвят с помощта на пресни съставки и, когато е възможно, екипът набавя местни продукти, а рибата пък е винаги прясна. Те дори имат награден готвач.

Крал Чарлз и неговата любима снаха Кейт бяха похвалени за това, че са избрали да бъдат открити с обществеността относно здравословните си проблеми. Бъкингамският дворец каза, че кралят е решил да сподели диагнозата си рак, за да „предотврати спекулации и с надеждата, че ще помогне на обществото да разбере всички хора по света, които имат рак“. Но има и друго мнение: със своята откритост Чарлз предпазва Кейт от твърде натрапчиво обществено внимание.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всичко е ясно

    3 6 Отговор
    Дъртия плющи снахата
  • 2 Точка Омега Последни Времена

    1 4 Отговор
    Пътници са и двамата. Бабекът им пази место у казана.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 чарли ще умре преди

    1 3 Отговор
    зелиски . месец 04.24г. хахахахаха
  • 5 Не е точно така.

    3 0 Отговор
    За Кейт много неща не станаха ясни, как е сега, защо не се появява да я видят хората, децата също изчезнаха .... Там има нещо, което се скрива, но какво е?! ....