Last news in Fakti

25 Март, 2014 18:34 2 404 2

В Гвинея забраняват консумацията на прилепи, за да се преборят с Еболата

  • гвинея-
  • ебола-
  • прилепи

До този момент вирусът е взел живота на 62-ма гвинейци

Гвинея забранява продажбата и консумацията на прилепи, в опит да предотврати разпространяването на епидемията от смъртоносния вирус ебола в страната, съобщава Би Би Си.

Според здравния министър на страната- Сакоба Кейта, прилепите са основните преносители на заболяването. До този момент от епидемията в Гвинея са загинали 62-ма души. Има подозрения за подобни случаи в съседните държави на Либерия и Сиера Леоне.

Ебола се пренася чрез пряк контакт, като убива до  90% от заразените. Към момента няма открити лекарство или ваксина. Симптомите включват вътрешни и външни кръвоизливи, диария и повръщане.

Смята се, че това е първият случай, в който еболата е поразила Гвинея. Последните огнища на болестта са били на хиляди километри от държавата, в Уганда и Демократична република Конго.

Министър Ламах обяви забраната на продажбата на прилепи, по време на обиколката си в Горския регион, който се счита за епицентър на заразата. Представители на „Лекари без граници“ обявиха, че са поставили под карантина два региона в южната част на Гвинея, в опит да ограничат епидемията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 2 Rock Stenley

    0 0 Отговор
    очакваме скоро в България да забранят консумацията на хляб и ползването на ток и вода за всички пенсионери и по този начин правителството да реши всички проблеми