Last news in Fakti

10 Април, 2014 10:16 12 382 2

Ебола продължава да взема нови жертви

  • ебола

Ако не се вземат мерки този гъстонаселен район на Черния континент може да стане огнище на най-страшната пандемия в най-новата история на човечеството

Броят на жертвите от Ебола в Западна Африка надхвърли 100 души, тревожат се от Световната здравна организация (СЗО).

Най-малко 101 души са починали в Гвинея и 10 Либерия. Ебола се разпространява при директен контакт и вирусът е смъртоносен между 25% и 90% при заразените.

Страните в Западна Африка нямат строго охранявани граници и хората пътуват често от една страна в друга.

От СЗО очакват пикът от Ебола да бъде достигнат до няколко седмици.

От Световната здравна организация са обезпокоени, защото симптомите на остро заразната болест треска, диария, повръщане и кървене, са регистрирани и в район на Сиера Леоне близо до границата с Гвинея. Ако не се вземат мерки този гъстонаселен район на Черния континент може да стане огнище на най-страшната пандемия в най-новата история на човечеството.

Предишните години случаи на Ебола са регистрирани в Централна и Западна Африка в района на тропическите дъждовни гори. Досега не е имало проява на болестта в Гвинея. Предишните случаи бяха в Уганда и Демократична република Конго.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 3 Отговор
    ЛОШО ТРЯБВА ДА СЕ ОХРАНЯВАТ ГРАНИЦИТЕ
    ЧЕ ВЛЕЗЕЛИ ТУКА
  • 2 Симеон Тасев

    0 7 Отговор