Last news in Fakti

4 Април, 2014 08:56 1 448 0

Грип изпрати Габриел Гарсия Маркес в болница

  • габриел гарсия маркес-
  • грип-
  • болница

През последните години 87-годишният Нобелов лауреат рядко се появяваше на публични места, защото се оплакваше от проблеми с белите дробове и инфекции на пикочните пътища

Грип изпрати Габриел Гарсия Маркес в болница - 1
Снимка: АП/БТА

Грип изпрати в болница известният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес, съобщи АП.

Лекари от столицата Мексико заявиха, че няма опасност за живота му. При постъпването си в болницата писателят е имал признаци на обезводняване. Той в момента се възстановявал от лечението с антибиотици, но е твърде рано да се говори за неговото изписване, обявиха от испанското министерство на здравеопазването.

През последните години 87-годишният Нобелов лауреат рядко се появяваше на публични места, защото се оплакваше от проблеми с белите дробове и инфекции на пикочните пътища.

Сред литературните шедьоври на Маркес, които му донесоха световна известност, са „Любов по време на холера" и „Сто години самота". Той е смятан за един от най-големите испаноезични писатели.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА