Last news in Fakti

9 Април, 2014 16:26 684 0

Изписаха Маркес от болницата

  • габриел гарсия маркес-
  • болница-
  • здраве

Авторът на 100 години самота все още не се е възстановил напълно

Изписаха Маркес от болницата - 1
Снимка АП/БТА

Габриел Гарсия Маркес бе изписан от клиниката в Мексико Сити, където прекара повече от седмица. 87-годишният писател вече си е у дома, където ще продължи лечението си, съобщава вестник „Гардиан“.

От болницата уверяват, че няма сериозна заплаха за здравето на колумбийския нобелов лауреат, но той все още остава в „деликатно състояние“ с оглед на напредналата му възраст.

Според роднини на писателя самият той е поискал да напусне болницата и да се прибере вкъщи.

Авторът на „Сто години самота“ и „Любов по време на холера“ трябваше да си проправя път през тълпата журналисти, за да влезе в дома си. Той пристигна с линейка и посрещнат от своите асистенти, които го прикриваха от обективите на фотоапаратите и камерите.

Миналата седмица, Маркес изпрати съобщение чрез свой помощник до репортерите, които чакаха пред болницата, в което се казваше: „Да не сте полудели? Защо пропилявате толкова много време тук? Връщайте се на работа!“

Световноизвестният колумбийски писател бе приет в болница заради белодробна инфекция и дехидратация, припомня Би Би Си.

Маркес спечели Нобелова награда за литература през 1982 г. за своите романи и разкази, в които фантастичното и реалистичното са съчетани в богатия свят на въображението, отразяващи живота и конфликтите в него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА