Last news in Fakti

24 Юли, 2014 14:03 11 387 2

Тихите хора - силно въздействие, или как да живеем успешно без излишен шум

  • "тихи хора - силно въздействие"-
  • бестселър-
  • интроверти

Световен бестселър разкрива как интровертите да разчитат на най-силните си качества, без да се променят

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някои твърдят, че скромността посребрява златото, други им опонират, че...мълчанието е злато. Кой е казал, че тихите и вглъбени хора не могат да са също толкова успешни, колкото шумните самохвалковци? Или дори повече от тях... Световният бестселър „Тихи хора – силно въздействие“ на германката Силвия Льокен, който вече е на българския книжен пазар благодарение на издателство „Лектор“ ЕООД, и е определян от познавачите като „лиценз за успешен живот без излишен шум“, доказва това.

Доказва го и огромният списък от преуспели в различни сфери интровертни личности, сред които са били и все още са Чарлз Дарвин, Мария Кюри, Алберт Айнщайн, Фредерик Шопен, Махатма Ганди, Стивън Спилбърг, Бод Дилън, Майкъл Джексън, Барак Обама, Ангела Меркел, Мишел Пфайфър, Марк Зукърбърг, Джулиан Асандж и мнозина други. Вие може да станете следващото утвърдено име – в своята сфера, в своите мащаби, в своя свят...

Как да бъдем успешни интроверти? „Книгата на Силвия Льокен не предизвиква интровертните хора да се променят. Нейният подход е много по-успешен: наблегни на своите силни страни и бъди подготвен за предизвикателствата, които ти предстоят“, пише авторитетният „Файненшъл таймс“.

Ако сте интроверти, от „Тихи хора – силно въздействие“ ще разберете как да приложите в личен или професионален план своите силни страни – концентрация, аналитично мислене, упоритост, независимост, умение да изслушват. Защото силните страни на интроверта са тайна съкровищница.

Изпитани стратегии ще улеснят контактите ви с другите, участието в съвещания, изявите на ораторската трибуна и провеждането на дискусии, както и преодоляването на препятствия и затруднения. Ще научите как успешно да действате като тих ръководител – при това по ваш собствен и неповторим начин. Различията между интровертите и екстровертите са представени атрактивно и са илюстрирани с многобройни примери.

Общуването със семейството и приятелския кръг също е разгледано в книгата от интровертна гледна точка. Авторката разкрива как успешно да живеете самостоятелно или с партньор и как да контактувате с интровертни и екстровертни деца.

След като прочетете бестселъра на Силвия Льокен, ще бъдете напълно наясно как да не преминавате анонимни през делника, а така, че да ви забележат и чуят. Остава само да го приложите, за което си има и специален тест за смелост...

Типичният интроверт:

- си отпочива на спокойствие

- след съвместна работа и общуване се нуждае от време за повика – най-добре сам

- предпочита да помисли преди изказване или действие

- наблюдава продължително и след това действа

- затруднява се от срокове и предпочита да си остави време за размисъл преди вземане на решение

- предпочита грижливо да подхване нещо и да го довърши докрай

- цени личното си пространство и това на другите

- вярва, че има малко доверени лица, които нарича приятели

- смята неангажиращия разговор за повърхностен и отегчителен, предпочита задълбочен диалог с един или размяна на мисли с малцина, като с удоволствие предоставя инициативата на събеседника

- цени вниманието към своята личност – това му дава сигурност

- предпочита повече да слуша, отколкото да говори, но с удоволствие говори за нещата, които смята за важни

- споделя предпазливо и дозирано чувствата си, като почти не засяга личния си живот

- изпитва неприятно чувство в по-големи групи, неочаквани ситуации или под напрежение

- понякога изглежда дистанциран

- интересува се от малко неща, но има задълбочени познания по тях

- лесно приема нещата лично, конфликтите го обременяват и т.н.

Научете как да приложите в личен и в професионален план своите силни страни и открийте пълноценното общуване със семейството и приятелския кръг, като поръчате още днес „Тихи хора – силно въздействие” от тук: http://www.rezon.sof.bg/tihi-hora.htm

Силвия Льокен има дългогодишна преподавателска и изследователска практика като дипломиран езиковед и сертифициран коуч и повече от десетилетие заема различни ръководни позиции в Германската служба по академичен обмен, като работи и в Япония. От 2003 г. съветва и съпровожда тихите хора в тяхното личностно и професионално израстване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Добрев

    3 2 Отговор
    Аз съм типичен интроверт
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор