Last news in Fakti

13 Октомври, 2014 16:17 2 804 1

Защо все пак Кунева бе в централата на ГЕРБ

  • защо-
  • кунева-
  • централата-
  • герб
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева посети днес централата на ГЕРБ, което разбуни социалните мрежи. Това стана само ден след като ЦИК обяви депутатите в 43-то Народно събрание. Стана ясно, че хората на Кунева са мнозинство в парламентарната група на Реформаторския блок.

Не стана ясно обаче дали тя е информирала другите лидери от Реформаторския блок за посещението си. Но след като новината се разпространи Кунева излезе със съобщение във фейсбук  и от пресцентъра на ДБГ:
„Във връзка с публикации за посещението на г-жа Кунева в централата на ГЕРБ желаем да уточним, че то е във връзка с предстоящия на 23 октомври в Брюксел конгрес на Европейската народна партия, за членство в която "Движение България на гражданите" започва официални преговори.

По този повод г-жа Кунева написа във Фейсбук профила си преди малко следното:

Както обещахме още при учредяването на ДБГ, ще предприемем действия за членство в Европейската народна партия, след като получим добра подкрепа на българските граждани на парламентарни избори. Подкрепата вече е факт. На 23 октомври в Брюксел предстои конгрес на ЕНП. Днес уведомих лично представители на международния отдел на ГЕРБ, че ДБГ започва процедура за членство в европейската десница. Вече имаме подкрепата ни партньорите ни в блока”.

Не става ясно обаче защо срещата не е обявена предварително, а се е пазела в тайна. Дали наистина срещата е била във връзка с предстоящия конгрес на ЕНП, след като представителите на международния отдел на ГЕРБ в момента са в чужбина, научи Факти.бг. От източници на Факти.бг в ДБГ стана ясно пък, че никой не е оторизирал г-жа Кунева да преговаря с ГЕРБ по повод на процедура за членство на ДБГ в ЕНП. Ръководството на ДБГ са научили за визитата й от фейсбук.

Явно амбициите на Кунева да затвърди имиджа на ДБГ като лидер в коалицията са големи след извоюваното на изборите надмощие на партията си в блока. Принципната Кунева държала партията й да е на сигурно в парламента, за да не отреже ЕНП формацията й от членство. След като на изборите другите партии-членки на ЕНП в РБ вкараха по-малко депутати от нея, бившата еврокомисарка продължава да завзема територии в Блока.

Факти.бг припомня, че лидерът на ГЕРБ наскоро чрез медиите предложи да повери на г-жа Кунева министерство на образованието.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    hodila e dase pazari